Lütfü Savaş'tan iddialara tokat gibi yanıt!

Lütfü Savaş'tan iddialara tokat gibi yanıt!

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusuyla ilgili iddialara canlı yayında yanıt verdi

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusuna "Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği aday" yanıtını vermişti. Savaş, gündem yaratan o ifadesine yönelik eleştirilere CNN TÜRK ekranlarında yanıt verdi.

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'da yerel bir televizyonda "Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar" demiş ve bu sözleri tepki çekmişti.

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Uluslararası karar vericilerin işaret edeceği aday" ifadesine açıklık getirdi.
CANLI YAYINDA TOKAT GİBİ YANIT

Lütfü Savaş, AK Parti ve MHP kanadının tepki gösterdiği sözleri sonrası CNN TÜRK'te Ne Oluyor programına telefonla bağlandı. Savaş, Millet İttifakı adayını uluslararası karar vericilerin belirleyeceği ifadesiyle "espri yaptığını" söyledi, kendini savundu. Lütfü Savaş, canlı yayında yandaş gazetecilerin iddialarına tokat gibi yanıt verdi. 

Savaş, "Türkiye hem ulusal hem uluslararası herkesle barışık yaşayacak bir cumhurbaşkanı adayını da tabii ki bekler, ben de bunu tarif ettim" dedi.

Lütfü savaş, canlı yayında şunları söyledi:

Hatay, Zafer Beyin (Şahin) dediği gibi değil maalesef Hatay.

Ben ikinci dönem belediye başkanıyım. Hatay’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk milleti için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. O yüzden Ak Parti’den ayrılıp CHP’ye geçtim. İktidar 6 tane baraj yaptık, 3 tane göl yaptık dedi. 6 baraj yaptığında bir baraj bitmemişti. Şu anda biz 600 bin Suriyeli’ye bakıyoruz. Bir gram para yok. Şu anda Hatay’da 800 ton günlük çöp, 1.5 ton’a çıktı. 9 Yılı aşkın Suriyeli’yi Hatay’da misafir ediyoruz. Ne konuştuğumu biliyorum.

Sizin kadar rahat konuşmuyorum, Çünkü ben Hatay Halkının ve Türk milletinin huzursuz olmasını istemiyorum.

Hatay halkı 12 milyar vergi verdi, yapılan yatırım tutarı ise 408 milyon. Bakanlıklara gönderdiğimiz yazıların hiçbir tanesi geri gelmiyor. Bakanlıklar çöp sahamız ihtiyaçlarımızla ilgili taleplerimizin hepsini reddetti. Orada çöp sahamız da dolmuş durumda.

ÇED sürecini biz mahkemeye götürdük, mahkeme bizi haklı buldu. TEDAŞ tarafından yapılan kesintiler var. Alt yapı yatırım şampiyonu olduk.

Uluslararası ifade demekle onu kastettim aslında. Bir çok konuda Türkiye Cumhuriyeti devletinin bazı konuları da sadece hükümetlerin kararıyla olmuyor. Türkiye şu anda yüzde 7 ile borçlanıyor. Dünyada en zor borçlanan ülkeyiz. Yeni gelen Cumhurbaşkanı kim olacak bilmiyorum. Yeni gelen kim olursa olsun, herkesle barışık olması lazım. Uluslararası hukuka uygun davranması lazım, insan haklarına uygun davranması lazım. Bütün anlaşmalara lazım. Bunun için iç ve dış söz söylecilerle ilgili konuştum. Bunun için herkesle uzlaşacak diye konuştum. 38 dakika içinde Hatay’da yapılan yanlışları da konuştum.

Mevcut oluşumu da insanlarla paylaşmak istedim. Orada biz çekiyoruz, sıkıntıyı, dayağı biz yiyoruz. İşsizlik hat safhada Hatay’da. Eskiden günde 250 TIR gidiyordu Basra körfezine şimdi bi tane gitmiyor.

19 yılda bağımsız bir Türkiye profili mi çiziliyor ülkede? Konu sadece millet ittifakı için değil… Rahip Brunson, Afganistan, Akdeniz’de arama gemisi gönderdiğimize bakın.

Afganistan’daki sorun bağımsız bir Türkiye’nin sorunu mu? Bunlar bağımsız bir Türkiye’nin yaptığı işlemler mi sizce?

Ben 2014’te aday göstermek istediler, ben aday olmadım. Ben davet üzerine gittim. Üniversitede iken. 6 ay içinde tüm gerçekleri gördüm. Ak Parti’nin daveti üzerine gittim.

O zaman iktidar partisinin oyu yüzde 19.6 idi. Biz Adalet bakanına karşı yalın ayak seçim kazandık. Hatay’ın bağımsızlığı için 20 yıl mücadele eden bir şahsiyet, Atatürk bizim için çok önemlidir.

KİMİN İSMİ ÖNE ÇIKARILIYORSA ONU YİYELİM TARTIŞMASI...

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarımız aday olursa çok memnun oluruz. Bunu iktidar partisinin trolleri için söyledim. Bizim için sıkıntı yok.

Sayın Şahin bunu benim için ispat edin, ben istifa edeyim. Hem Yavaş hem de İmamoğlu benim arkadaşım, ikisi de yakışır. Mesel bitmiştir.

Ben üç saat 38 dakika konuştum. Bir kelimeyi çekip çekip üç gündür tartışıyorlar. Kimse doğruları görmek istemiyor Türkiye’de.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler