Liselilerin Pirana adlı robotu, dünya birinciliği için ABD'de yarışacak

Liselilerin Pirana adlı robotu, dünya birinciliği için ABD'de yarışacak

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 33 ülkeden 95 bin öğrencinin katıldığı FIRST Robotics Competition 2022 yarışmasının bölgesel ayağında birinci olarak ABD'ye gitmeye hak kazandı.

Dünya genelinde bu yıl 33'üncüsü gerçekleştirilen FRC'nin İstanbul'daki etabında Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, İsviçre, Libya, Endonezya, Brezilya ve Kazakistan'dan takımlar yarıştı.

Üç takım ile seçmeli ittifak kurarak yarışmaya katılan "Şişli MTAL İSTANBULS 6064", "Pirana" isimli robotla İstanbul'da yarışan 49 yerli ve yabancı takım arasından İstanbul bölgesel turnuvasını kazandı.

PİRANA'YI HEM TASARLADILAR, HEM DE ÜRETTİLER

Öğrencilerin ürettikleri 56 kilo ağırlığında ve 130 santim boyutundaki robot, belirlenen hedeflere top ve disk atıyor, barlara tırmanıyor.

Takımdaki 10 kişilik öğrenci grubu arasında Yiğit İbrahim Konuk, Alper Tezcan, Aziz Hüseyin Türkyılmaz, Mehmet Emin, Yağız Yücel, Uygar Yüksektepe, Yağız Berke Çağvan, Fatih Durmaz, İrem Özyayıkçı ve Muhammet Yahya Alemdar yer alırken mentor öğretmenler arasında Hasan Bilgin, Necip Akyürek, Adnan Bayram ve Fırat Sevim bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler