KUŞADASI BELEDİYESİ’NE “EN İYİ ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ” ÖDÜLÜ

KUŞADASI BELEDİYESİ’NE “EN İYİ ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ” ÖDÜLÜ

Kuşadası Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından koordine edilen “En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülüne layık görüldü. Kuşadası Belediyesi ve çevre eğitimi alanında başarılı bulunan diğer kurumlara ödülleri Temmuz ayı içerisinde ver

TÜRÇEV’in koordine ettiği Uluslararası Mavi Bayrak Programı kapsamında kıyıların korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefiyle organize edilen “En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’de çevre bilincini arttırmak amacıyla verilen ödüle Kuşadası Belediyesi ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Marmaris Belediyesi, 3 otel, bir birlik ve 3 marina layık görüldü. Jüri üyelerini, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Doğa Koruma Merkezi'nden yetkililerin oluşturduğu organizasyonun ödülleri Temmuz ayı içerisinde verilecek.

“ÇEVRE BİLİNCİNİ KORUYAN ÖDÜL SAHİPLERİNİ KUTLUYORUM”

TÜRÇEV Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çevre eğitiminin önemini kavramış ve bu vizyonla çalışmalarını yürüten tüm ödül sahiplerini kutluyorum. Kuşkusuz bilinçli bir toplum olmadan çevre koruma olmaz, çevre koruma olmadan da sürdürülebilir turizm olmaz. Turizmin hammaddesi olan doğal çevrenin tüm biyolojik çeşitlilik unsurları ile korunması, sürdürülebilirliğin temelini oluşturuyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bu seneki teması olan biyolojik çeşitliliğin korunması ve doğayla uyumlu yaşam konusunun tüm toplum tarafından anlaşılması hususunda vakıf olarak tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÇEVREMİZİ KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmalarını temiz bir çevre hedefiyle yürüttüklerini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  "Doğamız çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar çevremizi korumak için var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. TÜRÇEV’in koordine ettiği ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülüne layık görülmek bizim için büyük bir onurdur. Çalışmalarımızı aynı bilinç ve hassasiyetle sürdüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler