Küresel Pazara ABD Hakim Olsun

Küresel Pazara ABD Hakim Olsun

ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, Rusya'nın küresel enerji pazarındaki rolünü sınırlamak için bir ablukalara ve yaptırımlara başvurulacağını söyledi.

ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, Rusya'ya uygulayacağımız deniz ablukası, Rusya'nın küresel enerji pazarındaki rolünü sınırlamak için bir seçenektir, açıklamasında bulundu.

ABD, Denizleri Kontrol Edecek

Enerji Tüketicileri Birliği (CEA) tarafından düzenlenen Pittsburgh'taki bir etkinlikte Bakan, 'ABD, kendi deniz güçleriyle deniz sınırlarının açık olup olmadığını kontrol edebilir,enerji kaynakları başka pazaralara ulaşmasın diye gerektiğinde kapatabilir.' sözlerini kullandı.

Hidrolik alanda ve teknolojide oluşan çatlağın, Washington'a Rusya ve İran'ın üzerinde bir avantaj sunduğunu, çünkü Washington'un yabancı hidrokarbonlara bağımlılığının azaltıldığını da ekledi.

Küresel Pazara ABD Hakim Olsun

'Rusya ve İran'ı küresel enerji pazarından uzaklaştırmak için ekonomik yaptırımlarımızı arttırma fikrini değerlendiriyoruz. Bu iki ülkenin ekonomilerine bakın, seçenekleri neler? Petrol ve doğalgaz sağlamak ve taşımak. ABD ise dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz üreticisi olarak piyasanın hakimi olabilir.' şeklinde konuşmasını bitiren Bakan'ın sözleri, başta Rus basını olmak üzere birçok medya tarafında eleştirildi.

Trump'ın, 'ekonomide serbest ticareti değil ABD'nin ve ABD ile yakın ilişkide olan ülkelerin çıkarlarını savunuyoruz' demesiyle birlikte; ABD'nin yaptırımları küresel pazarın tek hakimi olmak için bir silah olarak kullanacağı ve ticari mantığa ve eşitlik anlayışına uymayacağı yorumları yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika