Kremlin'den Erdoğan açıklaması: Ukrayna'ya arabuluculuk teklifi...

Kremlin'den Erdoğan açıklaması: Ukrayna'ya arabuluculuk teklifi...

Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmelerde Ukrayna'ya arabuluculuk teklif edeceğine inanıldığı belirtildi.

Rusya'dan, Türkiye'de doğal gaz merkezinden sonra bir de arabuluculuk çıkışı geldi.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, yarın Astana'da yapılacak görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Ukrayna ile müzakerelerde "resmen" arabuluculuk teklif edeceğine inandığını söyledi.

"RESMEN SUNMASI BEKLENEBİLİR"

Sputnik'te yer alan habere göre, gazetecilerin bu konudaki haberlerle ilgili sorularını yanıtlayan Uşakov, "Birkaç inisiyatif tartışılıyor, genel olarak basında. Birincisi, Türkler kendi arabuluculuklarını öneriyor. Muhtemelen herhangi bir müzakere veya temas olacaksa, onun kendi topraklarında, İstanbul veya Ankara'da yapılmasından yanalar, ben öyle düşünüyorum. Erdoğan'ın şu anda basında yer alan söz konusu görüşleri resmen sunması beklenebilir, zira Rusya, ABD, Batı Avrupa'nın önde gelen ülkeleri de dahil çeşitli formatlardan bahsediliyor" ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaş başladığından beri, Rusya lideri Vladimir Putin ile Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'i bir araya getirmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika