Kremlin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun neden ortalıkta görünmediğini açıkladı

Kremlin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun neden ortalıkta görünmediğini açıkladı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun günlerdir kamuoyu önüne çıkmaması Batı dünyasında tartışma konusu olurken, Kremlin'den iddialara yanıt geldi: Medya faaliyetleri için doğru zaman değil.

Rusya- Ukrayna savaşında 29. güne girilirken, Putin'in sağ kolu Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun uzun bir süredir ortalıkta görünmediği dikkat çekti. Rus yetkililer, ilk olarakŞoygu'nun kalp sorunları nedeniyle dinlendiğini belirtmişti. Kremlin tarafından yapılan son açıklamayla, Bakan Şoygu'nun durumu netleşti.

"OPERASYON SEBEBİYLE AŞIRI YOĞUN"

Kremlin yönetimi yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Ukrayna'ya yönelik yapılan "özel operasyon" sebebi ile aşırı yoğun olduğunu, medyaya ayıracak zamanının olmadığını söyledi.

ŞOYGU'NUN PUTİN TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Son dönemde sık sık Putin'in yakın çevresi arasında bir cadı avı başlattığı ve ABD ile İngiltere'nin askeri planlarının sızdırılmasının ardından yakın müttefiklere karşı temkinli olduğu vurgulanıyordu. Şüphe uyandıranlar arasında, Ukrayna'da 10 binden fazla askerin ölmesine sebep olan operasyondan sorumlu Şoygu'nun da olduğu belirtilmişti.

KIZININ YAPTIĞI PAYLAŞIM SONRASI KAYIPLARA KARIŞTI

Geçtiğimiz günlerde, Şoygu'nun 31 yaşındaki küçük kızı Ksenia'nın Ukrayna'nın mavi ve sarı renkleriyle poz verdiği fotoğraflar servis edilmişti. Fotoğraflar paylaşıldığından beri ortalıkta gözükmeyen Şoygu'nun Putin ile konu hakkında görüştüğü iddia edildi. İngiliz medyasında yer alan habere göre Putin, Sergey Şoygu'ya bir süre ortada gözükmesini istemediğini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika