Kredi kullanan herkesi ilgilendiriyor

Kredi kullanan herkesi ilgilendiriyor

Kredi kullanan bir çok insan hayat sigortası yapılmasını gereksiz bulmaktadır. Bankalar ise kredi kullananlar için hayat sigortasını gerekli görüyorlar.

Bu durumda da kredi kullananlar hayat sigortası yaptırmak zorunda kalıyorlar.

 
Kredi kullanan bir çok insan hayat sigortası yapılmasını gereksiz bulmaktadır. Bankalar ise kredi kullananlar için hayat sigortasını gerekli görüyorlar. Bu durumda da kredi kullananlar hayat sigortası yaptırmak zorunda kalıyorlar. Bazı durumlarda alıcının sigorta süresinin bittiğinden haberi olmuyor. Bankaların ise bu şekilde bir tavır sergilemek edinin ehemmiyetli nedeni bulunmaktadır. Kredi kullanmak istediğinizde ödeyemediğiniz dosya masrafları ve faizler gibi ayrıntıların yanında yaptırmanız gereken bazı sigortalara var. Sigorta sözü bazı insanlarda güven duygusu uyandırır bazılarında ise bankaya bağımlı kalmak anlamına gelmektedir.

Kredi çekilirken yapılan hayat sigortası, kredi borçlusu olan kişinin ölümü durumunda kredinin ödenmesi için bir teminattır. Eğer hayat sigortası yapılmazsa krediyi kullanan kişinin borcu mirasçıları tarafından ödenmek zorunda kalır. Biten hayat sigortası yenilenmezse eğer kişi hayatını kaybederse kalan borç mirasçıları tarafından ödenmek zorunda kalıyor. Bankalar da bu durumlarda vade süresini beklemeden hemen ödeme talep ediyorlar.

 
Prof. Dr. Erol Ulusoy kredi kullanan kişileri yakından ilgilendiren bir yazı yazarak sağlık sigortası ile alakalı ayrıntılara yer verdi. İşte o yazı şu şekildedir... Çok küçük meblağlarda da olsa bir kredi kullandığınız zaman bankalar hayat sigortasını zorunlu hale getirdiler. Kredinin verilmesi hayat sigortası yapılmasına bağlamaktadır. Çünkü hayat sigortası, kredi çeken kişinin ölümü durumunda kredi alacağının geri ödenmesinin bir teminatı olarak görülmektedir. Hayat sigortası yapılmazsa banka mirasçılardan bu parayı tahsil etmekle uğraşmak zorunda kalacak.


Fakat hayat sigortası aynı zamanda vefat eden kredi borçlusu olan kişinin mirasçılarının lehine bir durumdur. Mirasçılara da vefat eden kişinin mirasçı olarak ödemek zorunda kalacakları bir borçtan kurtulmuş oluyorlar.

Eğer mirasçılarınıza arkanızdan bir dolu kredi borcu bırakmak istemiyorsanız, bankanın size söylemesine gerek duymadan hayat sigortasını kendiniz yaptırmaya hevesli olmalısınız. Hayat sigortasının maliyetinden dolayı yaptırmazsak, mirasçılarınıza daha ağır bir mali yük bırakırsınız.

Her kredi için önemli bir bilgiyi belirteyim, aslında hukuk açısından zorunlu kılınmayan hayat sigortasını bankalar zorunlu hale getirse de, hangi sigorta firmasında hayat sigortası yapılacağını tek taraflı olarak belirleyememektedir. Sizler serbest piyasa şartlarında istediğiniz sigorta firmasına hayat sigortası yaptırabilirsiniz.

Bir şahıs kullanmış olduğu kredinin borcunu bitirmeden ikinci bir kredi çekebilmektedir. Bu durumda ise bankalar her kredi kullanımı için yeni bir hayat sigortası yapılmasını istemektedir. Çünkü her kredi türüne göre yapılan hayat sigortası da farklılık göstermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler