Kraliçe II. Elizabeth'in eşi benzeri olmayan mirası

Kraliçe II. Elizabeth'in eşi benzeri olmayan mirası

Yaklaşık 12 asırdır monarşi ile yönetilen İngiltere’nin en uzun süre hükümdarlık yapan Kraliçesi, II Elizabeth 93 yaşında hayatını kaybetti...

Yaklaşık 12 asırdır monarşi ile yönetilen İngiltere’nin en uzun süre hükümdarlık yapan Kraliçesi, II Elizabeth 93 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere Kraliçesi, Elizabeth ‘in tam 70 yıl süren hükümdarlığı süresince birçok sansasyonel olay yaşayan Kraliyet Ailesi’nin yaşamı ve yaptıkları her daim ilgi konusu oldu.

Bahar Saygılıer / posta.com.tr Kraliçe II. Elizabeth, uzun hükümdarlık sürecinde, devletlerin, siyasi dengelerin, geleneklerin değişimine şahitlik etti. İngiltere Monarşi’sinin sarsılmaz zamanlarından, sorgulanmaya başlandığı bugünlere kadar yönetimi sürdürdü ve bir tarihin tamamen değişimini gördü.

Kraliçe II. Elizabeth, 25 yaşında tahtı devraldıktan sonra, dünya onun etrafında dönerken monarşi için bir istikrar temeli sağlayarak, en uzun hüküm süren İngiliz hükümdarı ve en uzun hüküm süren kraliçesi ve kadın devlet başkanı oldu.

Toplumun kadınların iktidarda olması fikrinden özellikle rahatsız olduğu bir zamanda tacı üstlendi. İlk kadın başbakan 1960 yılına kadar İngiliz Milletler Topluluğu'nda seçilemeyecekti. Genç kraliçe, kraliyet sorumluluklarını kendi kuşağının eşleri ve annelerinin karşı karşıya olduğu beklentilerle dengelemek zorundaydı. Kraliçenin dört çocuğundan üçü 1990'larda boşanmayla sonuçlanan evlilikler yaşadığında, halk onun kraliyet görevlerine olan bağlılığının ailesiyle geçirdiği zamanın pahasına gerçekleştiğini öne sürdü.

Kraliçe saltanatı boyunca geleneği modernlikle harmanlayarak hem zamansız hem de hızla değişen bir dünyaya açık bir monarşiye başkanlık etti.

Elizabeth'in en büyük oğlu Prens Charles, ölümünden sonra otomatik olarak Kral III. Charles oldu.

Bugün Kral ilan edilen III. Charles'ın taç giyme töreni, hazırlıklar nedeniyle muhtemelen aylarca yapılmayacak.

Kral III. Charles 73 yaşında tahta geçerek, bir İngiliz hükümdarı olan en eski kayıtlı kişidir.

EŞİ BENZERİ OLMAYAN MİRAS

EŞİ BENZERİ OLMAYAN MİRAS

Yaklaşık 1200 yıllık bir süreye yayılmış süreçte 61 İngiltere hükümdarı gören İngiliz monarşisinde veraset neredeyse hiçbir zaman rahat bir zeminde ilerlemedi.

İngiltere tacı, 37 nesil boyunca el değiştirmiş, birçok entrikayı da asırlar boyu üzerinde taşıdı.

St. Edward'ın Tacı, dünya çapında bilinen en ikonik Kraliyet sembollerinden biridir.

  • Taç, tüm taç giyme törenleri sırasında giyilir ve Birleşik Krallık'ın tüm Kraliyet mücevherlerinin en önemli parçasıdır.
  • Saf altından yapılmış İngiltere Tacı, 2.868 pırlanta, 17 safir, 11 zümrüt, 269 inci ve 4 yakut ile süslenmiştir.
  • Taç, koleksiyondaki en ünlü mücevherlerden bazılarını içerir. Bunlara Kara Prens'in Yakutu, Stuart Sapphire ve Cullinan II elması dahildir.
  • Eşi benzeri olmayan miras, 12 asırdan bu yana tahta yakın varislerin büyük umutlar beslemesine ya da büyük yıkımlar yaşamasına neden oldu.

Kraliçenin tacının değeri ne kadar?

Kraliyet Mücevherleri paha biçilmez olarak kabul edilirken, bir çalışma bunu bozarak, İngiltere tacının tahmini değerini bulmak için bir çalışma yaptı.

Asırlardır korunan ikonik taç giyme tacını bugün üretebilmenin yaklaşık 5 milyon dolara mal olacağını buldu.

500 MİLYON DOLARLIK SERVET

500 MİLYON DOLARLIK SERVET

1953 yılında 27 yaşındayken taç giyen Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70 yıllık kişisel varlığıyla, Prens Charles'ın kral olarak taç giydiğinde miras alacağı 500 milyon doların üzerinde kişisel varlık bırakıyor.

Kraliçe’nin 500 milyon dolarlık kişisel varlığı, yatırımları, sanatı, mücevherleri ve iki kale dahil gayrimenkulleri sayesinden geliyor. Forbes'a göre monarşi, 2021 itibariyle satılamayan yaklaşık 28 milyar dolarlık gayrimenkul varlığına sahip.

Benzer şekilde, en az 3 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen Kraliyet Mücevherleri, yalnızca sembolik olarak kraliçeye aitti ve otomatik olarak halefine devredildi.

Forbes'a göre, kişisel mülkünün çoğu Kral Charles tarafından miras alınacak.

ELON MUSK İLE KIYASLANDIĞINDA…

Onun saltanatı, II. Dünya Savaşı'ndan sonraki on yıllarda yeni işletmelerin ortaya çıktığı, dünya çapında muazzam bir servet yaratımı dönemini de kapsıyordu ancak bu servetin çok büyük kısmı, günümüzdeki hisseler gibi tam olarak değer kazanmayan maddi varlıklardan oluşuyor.

Kraliçe Elizabeth'in kişisel servetinin, tahminen 260 milyar dolar servete sahip Elon Musk ya da 115 milyar dolar değerindeki Microsoft kurucu ortağı Bill Gates gibi teknoloji devleriyle karşılaştırıldığında nispeten mütevazı görünmesinin nedeni bu olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler