Kraliçe Elizebeth ve Esi 73. Evlilik Yıldönümünü Kutluyor

Kraliçe Elizebeth ve Esi 73. Evlilik Yıldönümünü Kutluyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile eşi Prens Philip bugün 73. evlilik yıldönümlerini kutluyor.

Ülkede uygulanan karantinadan dolayı aileden uzak bir şekilde yapılan kutlamada, kraliyet çiftinin, torunlarının yaptığı bir karta bakarken gülümsediği bir fotoğraf paylaşıldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve resmi unvanı Edinburgh Dükü olan eşi Prens Philip bugün 73. evlilik yıl dönümlerini kutluyor. Ancak çift, ülkedeki koronavirüs karantina uygulaması başladığı nedeniyle kutlama için ailenin diğer üyeleriyle bir araya gelemeyecek. 
Buckingham Sarayı, kraliyet çiftinin torunları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis tarafından yapılan bir karta, mutluluk dileyen başka kartlara ve mektuplara bakarken gülümsediği bir fotoğraf paylaştı.
Windsor Kalesi'nde çekilen fotoğrafta Kraliçe'nin, evliliklerinin ilk günlerine gönderme olarak, balayının ilk günlerinde çekilen bir fotoğrafta da görülen safir ve elmastan krizantem broşu taktığı görülüyor.

Nasıl tanışmışlardı?
94 yaşındaki Kraliçe ile 99 yaşındaki prens, İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sadece iki yıl sonra 20 Kasım 1947'de Londra'nın Westminster Manastırı'nda evlenmişti.
Çift ilk kez prens Philip'in kuzeni Yunanistan Prensesi Marina ile Elizabeth'in amcası Kent Dükü'nün düğününde tanışmıştı.
​Prens Philip, o zaman 13 yaşındaki prensesin dikkatini, annesi ve babasıyla birlikte İngiltere'nin güneybatısındaki Dartmouth'daki İngiltere Kraliyet Deniz Koleji'ni ziyaret ettiğinde çekebilmişti. 
Çocuklarından farklı olarak evliliklerini sürdürebildiler
Evliliklerinde çıkışlar olduğu kadar inişler de yaşayan kraliyet çifti, oğulları Prens Charles'ın Prenses Diana'yla olan birlikteliği dahil olmak üzere evlilikleri boşanmaya sonuçlanan dört çocuğundan üçünden farklı olarak evliliklerini ayakta tutabildi.
‘O benim gücüm oldu’
1997 yılında kutladıkları 50 evlilik yıldönümünde Kraliçe, "Kısacası, o benim gücüm oldu ve bunca yıl burada kaldı" diye konuşmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika