Kraliçe BBC'ye resti çekti!

Kraliçe BBC'ye resti çekti!

BBC'nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan The Princes and the Press (Prensler ve Basın) adlı belgeselinin ardından Kraliçe II.Elizabeth küplere binmişti. Tüm dünyanın gündemine oturan belgeseli izleyen Kraliçe, olayın ardından BBC'ye resti çekti.

BBC'nin önceki günlerde izleyicilerle buluşturduğu Princes and the Press (Prensler ve Basın) adlı belgesel Kraliyet ailesinde büyük sorunlara sebep olmuştu. Prens William ve Prens Harry'nin arasındaki sorunları gözler önüne seren belgeseli izleyen Kraliçe II.Elizabeth hem çok üzülmüş hem de öfkelenmişti.

BBC'nin yapımını izleyen Kraliçe Elizabeth, Prens William ve Prens Charles ortak bir açıklama yayınlayarak "Özgür, sorumlu ve açık bir basın, sağlıklı bir demokrasi için hayati önem taşıyor. Ancak çoğunlukla abartılmış ve temelsiz iddiaların isimsiz kaynaklara dayandırılarak gerçekmiş gibi sunulması herkes için hayal kırıklığı yaratıyor" ifadelerini kullanmışlardı.

Olayın ardından Kraliyet ailesi, BBC'ye resti çekti. BBC'nin tek taraflı bir anlatım kullandığını vurgulayan Kraliyet Ailesi, Prens William ve Kate Middleton’ın Noel programının BBC'de yayınlanmaması kararı aldı. Noel bağış kampanyasını sunacak olan William ve Kate’in programı canlı olarak BBC tarafından yayınlanması planlanıyordu. Ancak çok konuşulan belgeselin ardından Kraliyet ailesi yayını ITV'den yapmaya karar verdi.

KRALİÇE ELİZABETH ÇİLEDEN ÇIKTI!

BBC önceki günlerde Prens William ve Prens Harry arasındaki sorunları ele aldığı The Princes and the Press (Prensler ve Basın) adlı bir belgesel yayınladı. Herkesin heyecanla beklediği belgeseli izleyen Kraliyet ailesi öfkeden deliye döndü. Kraliyet ailesi, belgeselde yer alan bilgilerin "abartılı ve asılsız" olduğunu savunarak tepki gösterdi.

Belgeseli izleyenler arasında Prens Harry'nin eşi Meghan Markle'da vardı. Amerika'da yaşayan Sussex Düşesi, hakkında çıkan olumsuz iddialara sessiz kalmayarak kuruma avukatını yönlendirdi. Buckingham Sarayı, Kensington Sarayı ve Clarence House tarafından yapılan ortak açıklamada, BBC’nin İngiliz Kraliyet ailesi için abartılı ve asılsız iddialara itibar ettiği ifade edildi.

İki bölümden oluşan belgeselin dün akşam yayınlanan ilk bölümünde Kraliyet Ailesi hakkında yer alan iddialar İngiltere'nin gündemine bomba gibi düştü. Prens Harry ve Meghan Markle hakkındaki tartışmalı "Finding Freedom" adlı kitabın yazarlarından olan gazeteci Omid Scobie'nin, bu hikayeleri yazarken olayların diğer kraliyet mensupları tarafından anlatıldığına dair iddiaların yer aldığı belgesel herkesi şoke etti.

Ayrıca çok tartışılan belgeselde Meghan ve kraliyet ailesi üyeleri arasında, düğününde takacağı taç konusunda büyük bir tartışma yaşandığı ele alındı. İddialara göre; Markle zümrüt bir taç takmak istese de Kraliçe bu istediği reddetti.

Buckingham Sarayı'nın belgeseli yayınlanmadan önce izlemek istediği ancak bu talebin geri çevrildiği öne sürüldü.

NE OLMUŞTU?

Bu akşam BBC'de izleyicilerle buluşacak olan The Princes and the Press (Prensler ve Basın) adlı belgesel Kraliyet Ailesi'nin huzurunu kaçırdı. Yayımlanmadan önce Kraliyet Ailesi tarafından izlenen belgeselde Prens Harry ve Prens William arasındaki olaylar hoş karşılanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya