Koronavirüsünün Sebebi Belli Oldu!

Koronavirüsünün Sebebi Belli Oldu!

Dünyaya korku salan korona virüsü hakkında yeni bir gelişme meydana geldi.

Daha önce korona virüsünün sebebei yarasa çorbası olarak düşünülüyordu ancak Güney Çin Tarım Üniversitesi uzmanları tarafından virüsün asıl sebebi pangolin denilen bir memeliden yayıldığı öne sürüldü.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan korona virüs salgnı önlenemez bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Yapılan açıklamada ölü sayısı 638’e yükseldi. Ölü sayısı dün 563 olarak belirtilmişti.

VİRÜSÜN SEBEBİ BELLİ OLDU

Birçok ülkeye sıçrayan virüsle ilgili aşı çalışmaları bir yandan devam ederken, salgının nasıl ortaya çıktığıyla ilgili de çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Konu ile ilgili olarak ölümlerin başladığı ilk günlerde virüsün sebebi yarasa, yılan ve maymundan insanlara bulaştığı öne sürülmüştü. Ancak Korona Virüsünün pangolin’ denilen bir memeli türünden çıktığı belirtildi.

ÜNİVERSİTENİN AÇIKLAMASI

Reuters’ın Güney Çin Tarım Üniversitesi uzmanlarına dayandırdığı habere göre, pulları ve eti için yasa dışı ticareti yapılan pangolinin salgındaki baş şüpheli haline geldiği belirtildi. Bu konu hakkında üniversite tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son bulgular hastalığın önlenmesi ve kontrol altına alınması için büyük önem taşıyor”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler