Koronavirüs bizi nasıl etkiledi? İşte dünyaya göre halimiz

Koronavirüs bizi nasıl etkiledi? İşte dünyaya göre halimiz

Yetişkinlerin neredeyse yarısı pandemi sırasında ruh sağlığının kötüleştiğini söylüyor, ancak yaklaşık dörtte biri 2021'in başından bu yana iyileştiğini söylüyor.

Dünya Ekonomik Forumu için yeni Ipsos anket anket 30 ülke ve pazarlarda ortalama olarak bulur, bir sonraki içinde normal öncesi COVID hayat gibi bir şey dönmek edememek beklediğinin% 59 Durumun zaten böyle olduğunu düşünenlerin% 6'sı, üç aydan fazla sürmeyeceğini düşünen% 9,% 13'ü dört ila altı ay ve% 32'si yedi ila 12 ay (medyan süre) olmak üzere 12 ay. Yaklaşık beşte biri bunun üç yıldan fazla süreceğini (% 10) veya asla olmayacağını (% 8) düşünüyor.
Ne zaman normale dönüşün bekleneceği konusundaki görüşler ülkeler arasında büyük farklılıklar gösteriyor: Suudi Arabistan, Rusya, Hindistan ve Çin anakarasındaki yetişkinlerin% 70'inden fazlası hayatlarının bir yıl içinde COVID öncesi normale döneceğinden emin. Buna karşılık, Japonya'da% 80 ve Fransa, İtalya, Güney Kore ve İspanya'da yarıdan fazlası bunun daha uzun süreceğini bekliyor.

Küresel düzeyde, kişinin hayatının COVID öncesi normale dönmesinin ne kadar süreceği ve salgının kontrol altına alınmasının ne kadar süreceği konusundaki beklentiler neredeyse aynıdır. Bu bulgular, dünyanın dört bir yanındaki insanların “normal” hayata dönebilmenin tamamen pandemiyi kontrol altına almaya bağlı olduğunu düşündüklerini göstermektedir.
Küresel olarak yetişkinlerin ortalama% 45'i, yaklaşık bir yıl önce pandeminin başlangıcından bu yana zihinsel ve duygusal sağlıklarının kötüleştiğini söylüyor. Bununla birlikte, neredeyse çoğu kişi, yılın başından bu yana (% 23), kötüleştiğini (% 27) söylediği kadar iyileştiğini söylüyor.


Anket, Ipsos'un Global Advisor çevrimiçi platformunda 19 Şubat 2021 ile 5 Mart 2021 tarihleri ​​arasında 75 yaşın altındaki 21.000'den fazla yetişkin arasında gerçekleştirildi.

arastirma.jpg
Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasına ne kadar var?
Yaşamın COVID öncesi normale dönmesine benzer şekilde, ankete katılan tüm pazarlarda ortalama% 58 pandeminin önümüzdeki yıl içinde kontrol altına alınmasını bekliyor; bunun zaten böyle olduğunu veya 3 ay içinde olacağını düşünenlerin% 13'ü, dörtte% 13 ve yedi ile 12 ay arasında altı ay ve% 32 (çoğu pazarda ortalama süre).
Hindistan, Çin anakarası ve Suudi Arabistan'daki çoğunluk, salgının zaten kontrol altına alındığını veya önümüzdeki 6 ay içinde olacağını düşünüyor. Buna karşılık, Japonya'da beşte dördü ve Avustralya, Fransa, Polonya, İspanya ve İsveç'te yarıdan fazlası bir yıldan fazla süreceğini bekliyor.

Yaklaşık bir yıl önce salgının başlangıcından bu yana duygusal ve zihinsel sağlığındaki değişim
Ankete katılan 30 ülke ve pazarlarda ortalama olarak, yetişkinlerin% 45'i duygusal ve zihinsel sağlığı yaklaşık bir yıl önce salgın başından beri kötü almış demek, bu (% 16) iyileşmiştir söylemek yetişkinlerin üç kez oranı
ise 11 ülke, en az yarısı duygusal ve ruhsal sağlıklarında düşüş bildiriyor ve en büyük oranları Türkiye (% 61), Şili (% 56) ve Macaristan (% 56) gösteriyor.  
Yalnızca Çin anakarası, Hindistan ve Suudi Arabistan'da daha fazla yetişkin, duygusal ve zihinsel sağlıklarında düşüşten çok iyileşme bildiriyor.

2021'in başından bu yana duygusal ve ruhsal sağlıkta değişim
Duygusal ve zihinsel sağlıklarının arttığını söyleyen yetişkinler, Çin (51 puan) ve Hindistan'da (41 puan) en az 40 puan kötüleştiğini söyleyenlerden sayıca fazla.
2021'in başından bu yana zihinsel ve duygusal sağlıklarının iyileştiğini söyleyenler, en çok Macaristan'da (30 puan), Fransa'da (29 puan) ve İtalya'da (26 puan) kötüleştiğini söyleyenler tarafından sayıca geride kalıyor.

 

Çalışma Hakkında

Bu 30 pazarlık Global Advisor anketi, 19 Şubat Cuma ve 5 Mart 2021 Cuma tarihleri ​​arasında Ipsos Online Panel sistemi aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Hong Kong, Malezya, Güney Afrika ve Türkiye'de 18-74 yaşları arasında 21.011 yetişkin arasında gerçekleştirildi. ve diğer 24 pazarda 16-74.

Örnek, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin (anakara), Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, Japonya, İspanya ve ABD'nin her birinden yaklaşık 1000 kişiden ve Arjantin, Şili'nin her birinden 500 kişiden oluşmaktadır. Kolombiya, Hong Kong, Macaristan, Hindistan, Malezya, Meksika, Hollanda, Peru, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore, İsveç, İsviçre ve Türkiye.

Arjantin, Avustralya, Belçika, Kanada, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan, İtalya, Japonya, Hollanda, Polonya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre ve ABD'deki örnekler bu ülkelerin temsilcisi olarak alınabilir. 75 yaşın altındaki genel yetişkin nüfus.

Brezilya, Şili, Çin (anakara), Kolombiya, Hong Kong, Hindistan, Malezya, Meksika, Peru, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Türkiye'deki örnekler genel nüfustan daha kentsel, daha eğitimli ve / veya daha varlıklıdır. . Bu ülkeler için anket sonuçları, nüfuslarının daha "bağlantılı" kesiminin görüşlerini yansıtıyor olarak görülmelidir.

Veriler, her bir pazarın örnek kompozisyonunun en son nüfus sayımı verilerine göre yetişkin nüfusun demografik profilini en iyi şekilde yansıtması için ağırlıklandırılmıştır.

"Küresel Ülke Ortalaması", anketin yapıldığı tüm ülkeler ve pazarlar için ortalama sonucu yansıtır. Her ülkenin veya pazarın nüfus büyüklüğüne göre ayarlanmamıştır ve toplam bir sonuç önermesi amaçlanmamıştır.
Sonuçların toplamı 100 değilse veya "fark" gerçekte +/- 1 daha fazla / daha az göründüğünde, bunun nedeni yuvarlama, çoklu yanıtlar veya bilinmeyen veya belirtilmemiş yanıtların hariç tutulması olabilir.
Ipsos çevrimiçi anketlerinin doğruluğu, 1000 doğru ila +/- 3,5 puanlık ve 500 doğru ila +/- 4,8 puanlık bir anket içeren bir güvenilirlik aralığı kullanılarak hesaplanır. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler