Korkmaz cephesinden ilginç iddialar geldi

Korkmaz cephesinden ilginç iddialar geldi

Sezgin Baran Korkmaz'ın yurtdışına kaçmadan önce Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeye dair yeni iddialar gündeme geldi.

Halk TV'den İsmail Saymaz, konuya ilişkin Korkmaz'ın yakın çevresinden bir isimle görüştüğünü yazdı, İnan Kıraç'ın Sezgin Baran Korkmaz'la yaşadığı krizde devreye hem Rahmi Koç hem de Yiğit Bulut'un girdiği ifade edildi.

Soylu'nun Korkmaz'a "devlet meselesi" diyerek İnan Kıraç'ın borcunu silmesini istediği öne sürüldü.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Dün SBK'nın yakın çevresinden kritik bir isme ulaştım.
Bu kişi görüşmenin iç yüzünü anlattı.
Satır satır aktarıyorum.
Bilinen o ki SBK, işadamı İnan Kıraç ile Kıraça Holding'de ortaktı. Kıraça Holding'in ana hissedarı, Lüksemburg'daki Nahum kardeşlere ait Silcolux İnvestment'ti.
Kıraç, SBK'ya, "Nahum'lar benden çok para istiyor. Sen satın alırsan, hisseleri senden daha uygun fiyata alırım" dedi. SBK, ilk önce Kıraç'ın, ardından Nahum'ların hissesini aldı. Böylelikle Kıraça Holding'in yüzde 45 hissedarı oldu.
Ortaklık sözleşmesine göre SBK'nın azınlık hissesi alınmazsa bedelin yüzde 50'sini Kıraç ödeyecekti. Hissenin değeri 45 milyon dolardı.
Kıraç, ödemeye yanaşmadı.
SBK, icraya gitti.
Devreye işadamı Rahmi Koç girdi. SBK, Koç Holding'in hukuk müşaviriyle görüştü. Uzlaşma aşamasına gelinmişti.
Bir gün Avukat A.K.'nin ofisinde görüşme saati beklenirken, Koç Holding'in müşavirinden telefon geldi. SBK'ya "Gelemiyoruz" dediler.
SBK, "Neden?" diye sordu.
Telefondaki "Yiğit Bulut devreye girmiş, İnan Kıraç'ı ziyaret etmiş. Kıraç'a 'Senin bu parayı ödemene gerek yok' denilmiş. Soylu işi çözecekmiş" diye konuştu.
İddiaya göre Kıraç, Erdoğan'a hitaben bir mektup yazdı.
SBK, mektup için yakın çevresine şunları söyledi:
"Öyle bir hikaye yazıyorlar ki, o mağdur, ben kirli işadamıyım. Halbuki dört senedir Kıraç'la ortağım. Benimle davetlere gelmiş, evinde yemek hazırlamış."
EGM'de görüşme
SBH, iddiaya göre 4 Aralık Cuma günü Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından arandı.
"Bakan bey, sizi bekliyor" denildi.
SBK, anlatıyor:
"Akşam 22'de gittim. Süleyman bey dedi ki, 'Kardeşim bu mesele, devlet meselesidir, borcu sileceksin.' Ben de "Devlet meselesi ise silerim' dedim, odadan çıktım. İstanbul'a doğru yoldaydım. İnan Kıraç'ın yanındaki biri aradı. 'Baran Bey, biraz önce İnan Bey aradı. Çok mutluydu' dedi. Ne oldu dedim? 'Seni Ankara'ya almışlar, ezmişler, pazartesi günü borcu silecekmişsin' dedi. Kan beynime sıçradı. Ertesi gün uçağa bindim, yurtdışına gittim."
SBK, 5 Aralık'ta Türkiye'den ayrıldı.
SBK Holding'e 29 Aralık'ta karapara operasyonu yapıldı.
Yurt dışına çıktıktan sonra kimi aracılar "İşler kötüye gidecek, borcu sil" diye SBK'ya haber gönderdi. Ardından Veyis Ateş sahneye çıktı.
SBK, 19 Haziran'da Avusturya'da tutuklandı.
Robin Hood'tan karaparacıya...
Bakan Soylu, komisyonda 'devletin bütün kurumlarının seferber olduğu, uluslararası operasyonu bozguna uğratan ve ABD'yi açığa düşüren' bir müdahalede bulunduklarını ifade ediyor.
SBK, azılı bir dolandırıcıysa varlık şirketi iznini nasıl aldı?
Robin Hood ilan eden kimdi, SBK'yı?
Ne diye Ankara'daki görüşmeden 49 gün önce SBK'nın yurtdışına çıkış yasağı, malvarlığına el koyma kararı ve banka hesaplarındaki bloke kaldırıldı?
O ki ABD'den Türkiye'ye doğrultulan bir mızrak ucuydu...
SBK ile ilgili kısıtlamaların sonlandırılması için işlem yapan ve yurtdışına kaçmasına olanak yaratan dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Hasan Yılmaz, ne sebeple aynı gün Adalet Bakan Yardımcılığı'na atandı?
16 Ekim itibariyle kaçma şüphesi görülmeyen, malvarlığını ve servetini kaçırmayacağına inanılan SBK, ne değişti de 4 Kasım'da uluslararası kompolunun faili oluverdi?
Kırmızı Bülten çıkarmak için niye SBK'nın ABD tarafından yakalatılması beklendi?
Bu soruların yanıtını öğrenmemiz için ABD'ye iadesi mi gerekiyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler