Köprüden Önceki Son Çıkış

Köprüden Önceki Son Çıkış

Can Pulak'ın yeni yazısı...

Çok önemli,çok kritik,çok tarihi bir altı aya giriyoruz.Ülkemizin kaderini etkileyecek bu süreçte müthiş gelişmeler,mücadeleler,tertip ve kumpaslar yaşayacağız.

Dikkat ederseniz bir yandan terör tehdit ve provaları tırmanışa geçti.Diğer yandan enflasyon ve geçim sıkıntısı tavan yapıyor. Kendi sun’i gündeminin peşinde koşan siyaset mutfağında ise,hala günlük politika menüleri oluşturuluyor.Memleket nereye gidiyor,milletin derdi ne,bunlar mühim değil. Türbana Anayasa garantisi,bütçe kavgaları, seçim yatırımları,işsiz yandaşlarla hala doldurulmaya devam edilen memur kadroları, Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen AKP Genel Başkanını nasıl tekrar seçtiririz plan ve telaşı..Yetmezmiş gibi iktisat bilimine külahı ters giydirme inadı..

Bütün bunlar Türkiye’ye çok pahalıya patlıyor.Bilançoya baktığımızda bölünmüş bir millete eklenmiş 10 milyondan fazla mülteci, demografik yapısı bozulmuş iller,sun’i teneffüsle ayakta tutulmaya çalışılan bir ekonomi,suyunu çekmiş bir kasa,pahalılıktan inleyen milyonlar ve öfkeli gençler kalmış elimizde.Betonla süslenmiş modern fotoğraflara da sahibiz ama,aç kaldığımızda beton karın doyurmuyor ki..Tepeden tırnağa bozduk ciddi devlet sistemini.Öbür dünyaya odaklıyor,cennet vadediyoruz millete.Cami üstüne cami yapıyoruz heryere.Afrika’lara bile yetişiyoruz,kimse kabul etmese bile islam dünyasının lideri olarak görüyoruz kendimizi.

Giderek Arap’laşıyoruz.Güzelim modern Türkiye’yi,yanlış-acemi ve günlük dış politikalarla Ortadoğu batağının kucağına attık.İç politikada da,dış politikada da milli bir diyalogumuz yok.İktidarla muhalefet çok feci bir üslupla hep kavga halindeler.Ortak akıl Türk demokrasisinden kayboldu.Hatta demokrasinin kendisi de pek ortalarda yok.Adı var ama,uygulamaya bakarsanız acaip bir sistem bizimki.Düşüncelerinizi, fikirlerinizi,görüşlerinizi açıklayamıyorsunuz. Demokratik haklarınızı kullanamıyorsunuz. İktidarın hoşuna gitmeyen bir şey söylediniz yada yaptınız mı,doğru içerdesiniz.Sizin gibi düşünmeyenler hain,yandaşlarınız vatansever oluyor tek kalemde.

Partilerimiz var.Hem de devletten milyonlarca lira yardım alarak siyaset yapan partilere sahibiz.Muhalefete denetim yolu kapalı.Bizim vergilerimizle toplanan paraları,iktidar aklına estiği şekilde kullanıyor da,kimse hesap soramıyor.Sayıştay raporlarına baksanız,usulsüz ve yolsuz harcama ansiklopedisine döndü ama,Meclis’te bile görüşülemediği için bir kıymet-i harbiyesi yok.Kurumlar çalışmıyor, kusurlu yöneticilere bırakınız ceza vermeyi çoğu taltif ediliyor,terfi ediyor,hatta bazıları büyükelçi olarak bile yabancı ülkelere atanıyorlar.

Sınırdan rahatça giren teröristler,ellerini kollarını sallayarak gelip,Istanbul’un kalbinde bombalarını patlatıyor,facialar yaratıyorlar. Polisimiz kısa sürede yakalayıp,uluslararası bir başarı sağlıyor ama ne çare..Güney sınır illerimiz havan yağmuruna tutuluyor,resmen ateş tehtidi altındayız.Müttefiklerimizin verdikleri silahları düşman,bize karşı kullanıyor.Nasıl müttefik bunlar,nasıl bir Nato anlayışı,anlayan beri gelsin.Herşey birbirine karışmış durumda..

Böyle bir ortamda seçime hazırlanacağız. Ülkeyi bu duruma getiren bir iktidar,devleti ve milleti düze çıkarmak için yeniden oy istiyor. Akıl alacak gibi değil.Evdeki tesisatı onarılmaz hale getiren bir tamirciyi tekrar göreve çağırmak,ancak bizde görülmüş bir şey.Hoş muhalefet de iktidardan pek farklı değil ki ülkemizde.Hala güven veremiyor,hala ne yapacağı meçhul, hala Erdoğan’ın karşısına çıkaracakları adayı tespit edebilmiş değiller.Şurası bir gerçek ki Erdoğan bir lider. Ama muhalefettekiler genel başkan,hatta genel başkancıklar.Oysa Türkiye’de muhalefetin başına geçip ülkeyi uçuracak öyle değerli ve donanımlı isimlere sahibiz ki..

Benim favorim Prof.Mehmet Haberal veya Prof.Yılmaz Büyükerşen.Getirin bunlardan birini,görün özlediğimiz sonuçları.Bir kadın aday da önermiştim geçmişte.Erkeklerden öyle tepkiler geldi ki,Meral Akşener vazgeçer sanırsınız.Oysa kazın ayağı öyle değil.Meral hanım büyük destek görüyor toplumda ve umarım partisi ilk seçimde çok başarılı bir sonuç alacak.Bakmayın Istanbul-Ankara belediye seçimlerine.İmamoğlu veya Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylıkları düşünelemez ,düşünülmemeli bile.Belediye Başkanlığı farklı,Cumhurbaşkanlığı farklı makamlar çünkü.

Bir başka yazıda seçim matematiğinden bahsetmek istiyorum.Bu matematiğe göre, ortada gezinen isimlerin AKP’yi mağlup etmesi mümkün değil.Ama HDP oyları muhalefete yapışırsa, o zaman başka tabii…Bu kargaşa ortamına ve karanlık tabloya aldanmayın,moralinizi bozmayın sakın.Biz en zor şartlarda mucizeler yaratmayı bilen bir milletiz.Umutsuz yaşamayız,yaşayamayız.Göreceksiniz tüm yanlışları düzeltecek,yaşam ve gelecek vitesimizi ileriye takacağız.Herşeye rağmen gelecek güzel olacak dostlar,güzel olacak.

CAN PULAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler