Konya'da Erdoğan'ı kızdıran slogan

Konya'da Erdoğan'ı kızdıran slogan

Erdoğan’ın Konya’da mitingine giden staj ve çıraklık sigortası mağdurları, miting başlamadan gözaltına alındıklarını duyurdu. İçeri girmeyi başaran bir grubun "Çırağa müjde" sloganları ise Erdoğan'ı kızdırdı...

AKP'nin Konya mitingine katılmak isteyen staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının bir kısmına güvenlik denetiminde alana girişlerine izin verilmezken Antalya'dan giden mağdurlar mitingte, "Çırağa müjde" sloganları attı.

Erdoğan mağdurlara, "Arkadaşlar çırağa müjde olmaz kalfaya ustaya müjde olur. Bu tür adımlar yanlış adımlar" diye seslendi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun sosyal medya hesabından, üyelerin gözaltına alındığı şu açıklama ile duyuruldu:

“Konya Derneği yönetici ve üyelerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitingine katılmak üzere miting alanına gittiler.

Hiçbir şey yapmadıkları halde kapıda güvenlik uygulamasında alana girişlerine izin verilmedi.

Akabinde dernek başkanımız ve arkadaşlarımız gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüler.

Sebepsiz yere yapılan bu uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

"NE OLURSA OLSUN, BU DAVAYA BAŞIMIZI KOYDUK"

Gözaltına alınan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Konya Şube Başkanı İmdat Yürük de, “Kimliklerimizi topladılar GBT'lerimizi sorguluyorlar. Duruma göre içeri alınıp alınmayacağımız belli değil. Ama ne olursa olsun biz bu davaya başımızı koyduk. Çıkarana rahatsız etmeye devam edeceğiz. Biz asla devletimize, bayrağımıza, ülkemize hiçbir şekilde kötü propaganda slogan atmadık. Biz demokratik yoldan haklarımızı aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler