Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Komandolar Ankara’da buluşuyor

Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelerek Kızılcahamam'da toplanan 1995-1998 yıllarında Hakkari Dağ Komando Tugayı, ikinci dağ ve komando taburu  5. Bölük’te görev yapan,  asker ve silah arkadaşı olan 70 eski komando Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’na gelerek bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz geleneksel “Komandolar Buluşuyor” adlı kamp etkinliği için bir araya geldiler.

Asker arkadaşımız ve Kızılcahamam Polis Memuru Mustafa Güzeloğlu, Özel kalem müdürümüz  Mehmet Yüce ve  ‘N Gazete’ muhabiri Mustafa Kurubacak  tarafından organize edilen ve  düzenlenen etkinliğe 1995-1998 yıllarında Hakkari Dağ Komando Tugayı 2.dağ ve komando taburu 5. Bölük’te görev yapan, terhis olmuş 70 sivil asker  arkadaş Kızılcahamam’da buluşup , 22 yıl sonra 95 ve 98 yıllarında görev yapmış, ve terhis olmuş silah arkadaşları ile Kızılcahamam’da 1 günlük çadır kampı yapıp hasret giderdiler.

Yemek ve pide ikramında bulunan Aspava sahibi Mesut Alamur arkadaşımıza, kavurma ve pilav ile güzellik yapan Kızılcahamamlı esnafımıza, memleketlerinin yöresel ve bölgesel yiyecek ve meyvelerle ikramda bulunan tüm asker arkadaşlarımızın göstermiş oldukları nazikçe bu teveccühlerine bu davete katılan ve katılamayanlar olarak şükranlarımızı sunarız.

Kızılcahamam'a gelen misafirleri Soğuksu Milli Parkı’nda ağırlayan Belediye Başkanı Muhittin Güney, 1995-1998 yıllarında Hakkâri Dağ Komando Tugayı 5. Bölük’te görev yapan terhis olmuş biz komandoları ziyarete geldi.

Ayrıca etkinliğimize rehabilite merkezinden gazi arkadaşlarımızda gelerek renkli ve güzel dakikalar geçirilmesine vesile oldular. Aslen Kırgızlı olup ülkemize yerleşen, Van Gevaş’ta ikamet edip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve terörle mücadelede yaralanıp gazi olan Ali arkadaşımız saz çaldı sesiyle de komandoları bir kez daha büyüledi. Sayın belediye başkanımız ve Anadolu Ajansı muhabirimizinde etkinliğimize güzellik katması şarkılara türkülere eşlik etmesi bizleri daha da coşturdu. İlerleyen zamanlarda etkinliğimize devletin üst düzey yetkililerini de aramızda görmek istiyoruz.

Açıklama: C:\Users\okan\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\WhatsApp Image 2018-07-16 at 00.54.47.jpeg

Yemekler yenilip semaverden çaylar içildikten sonra Kızılcahamam dağları komando andı ile inletildi. Komando andını okutan Nuh Ünlü abimize de teşekkür ederiz. Devamında askerlik vazifesini yerine getirirken şehit olanların ruhlarına Fatihalar okundu 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 1071 Malazgirt Ovasından Birinci Dünya Savaşı’nda bayrağımız ve vatan toprağımız için, bayrağımızın dalgalandığı topraklarda şehit düşen gazi olan herkesi yâd ettik.

Kurtuluş savaşında Mustafa kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Çanakkale cephesinde son kanının damlasına kadar savunan Çanakkale kahramanlarımızı, Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da, Kuzey Irak’ta, Suriye’de ve ülkemizin 81 ilinde terörle mücadele sırasında yaralanan şehit düşen askerlerimizi polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı andık.

Televizyonlardan ve medyadan takip edildiği üzere,  her ne olursa olsun Güneydoğuda şehit olan askerlerimizi gazilerimizi ve malul sayılmayan gazilerimizi unutturmak isteyen anmak dahi istemeyenlere karşı “varsa da yoksa da 15 Temmuz” diyenlere sesimizi Kızılcahamam’dan ilan ettik. Bu yaptığınız, şehitlerimizin ve gazilerimizin ailelerine hakarettir. Şehitlerimiz her biri aynı ayeti kerimeye tabidir, ayrımcılık olmaz, yapılamaz. Gazilerimiz içinde öyle, savaşa giren ve savaştan dönenlerimiz gazidirler. Görmemek için anmamak için 1953 yılında çıkarılmış ve hiçbir zaman düzenleme ve revize yapılmamış 1053 nizamnamenin arkasına saklanmaya gerek yok. 

Etkinliğimizin de 15 Temmuza denk gelmesiyle de 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha yâd ettik ve demokrasi nöbetine hazırız diye Kızılcahamam’dan tüm dünyaya seslendik.

Daha sonra askerlik anılarımızı tazelemek ve hatıraları canlandırmak geçmişi, silinen anıları yeniden hayata geçirmek için guruplar halinde herkesi dinledik dinleme fırsatı bulduk.

Bir gece kamp ve çadırlar kurulduktan sonra 15 Temmuz Pazar günü sabah kahvaltısı yapılıp belediyemiz tarafından müze ziyaretine davet edildik . Daha sonra hamam sefasıyla gelen arkadaşlarımızı memleketlerine yolcu ettik

Yazmaya devam edeceğim

Mustafa Kurubacak

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum