Köfteci Yusuf'a kimin çöktüğünü Soylu açıkladı

Köfteci Yusuf'a kimin çöktüğünü Soylu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "mafyanın çökmeye çalıştığını" açıkladığı ve bizzat operasyon emri verdiğini paylaştığı Köfteci Yusuf Türkiye'nin gündemine oturdu.

Peker'in iddialarının ardından yaptığı suç duyurusunu hatırlatan ve savcılara çağrı yapan Soylu, Köfteci Yusuf'a "çökmeye" çalışıldığını da anlattı. Bursa'da bizzat Köfteci Yusuf operasyonu başlattığını kaydeden Soylu şu ifadeleri kullandı:

"İftiraların yalanların, birtakım operasyonları karşısında kalabilirsiniz. Allah iftiradan korusun. Tekrar söylüyorum hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi yapılanmalardır. Bunları silip süpürmek bizim namusumuzdur. Bursa'da Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Operasyonu başlattım, hepsi var. İstanbul'un başlangıcını bilmiyorum ama operasyona çeviren benim.",

2019 TARİHİNDEKİ İDDİA

Öte yandan 16 Nisan 2019'da Köfteci Yusuf'la ilgili dikkat çeken bir iddia daha ortaya atılmıştı. Köfteci Yusuf'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a satıldığı öne sürülmüştü.

İddia, şirket yetkilileri tarafından da resmi açıklama ile de yalanlanmıştı.

PEKER ORTAK İDDİASI

Yalanlanan Bilal Erdoğan iddiasından yaklaşık 6 ay sonra bu kez de Sedat Peker'le ilgili benzer iddialar ayyuka çıktı. Peker 7 Ekim 2019'da yaptığı açıklamada şu sözlerle ortaklık iddiasını yalanladı:

"Bazı tweetlerde Köfteci Yusuf’un gizli ortağı olduğum söylenmektedir. Bu firmayla ne bir ortaklığım ne de bir yakınlığım söz konusu değildir."

KÖFTECİ YUSUF KİMDİR?

Soylu'nun açıklamaları gözleri Köfteci Yusuf'a çevirdi. Bursa'nın Kızılhisar Köyü'nde doğan ‘Köfteci Yusuf’ olarak bilinen Yusuf Akkaş, ilk dükkanını 1996 yılında Bursa'nın İznik ilçesinde açtı.

Köfteci Yusuf'un temelleri 1998 yılında burada atılırken ikinci şubesini Orhangazi'de, üçüncü şubesini de Yalova yolunda açtı. Tatil güzegahındaki Yalova yolunda açılan şube ile hızla büyüyen Köfteci Yusuf dev bir restoran zincirine dönüştü.

NERELERDE ŞUBESİ VAR

Köfteci Yusuf Hazir Yemek Temizlik Canli Hayvan Et Mamülleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ismiyle geçen işletmenin; Bursa’da 33, İstanbul’da 53, Ankara’da 11, İzmir’de 16, Balıkesir ve Samsun’da 7 Aydın'a 4, Antalya'da 5, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Yalova, Kocaeli ve Muğla'da 3, Bilecik, Eskişehir, Kırklareli, Ordu, Kırıkkale, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ'da 2, Isparta, Çanakkale, Kütahya, Çankırı, Amasya, Burdur, Düzce, Edirne, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir'de 1’er tane olmak üzere toplam 181 noktada şubesi bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler