Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

KKTC'DE PEŞPEŞE YANLIŞLAR

Çok uzun bir zamandan bu tarafa Türk dış politikasında yapılan hatalar ve bunların nelere mal olduğu ve ülkeye hangi büyük bedelleri ödetmekte olduğu gerçeğini yaşıyoruz.
Diş politika danışmanı, başbakan, dışişleri bakanı olarak görevler üstlendirilen ve adeta pisliğinde boncuk arattırılan; şimdilerde iyi polise soyunan bir kişinin "stratejik derinlik"  zırvasının ülkeyi düşürdüğü derin uçurum ortadadır.
 Uluslararası planda "sıfır sorun" diye çıkartıldığımız yolda, günümüzde yalnız ve dostsuz bir ülke haline düşürülmemizin hazin hikayesidir, bu...
Bu lafın girişiydi...Gelelim Kıbrıs'a...
KKTC' de seçime gidiliyor. Adaylardan birisi mevcut Cumhurbaşkanı...Bu Zat geldiği günden beri Türkiye'ye ve KKTC-Türkiye ilişkisine sıcak bakmayan bir kişilik. Bunu defalarca açık açık söyledi. Türkiye için de adaylık için yarışacak kişiler arasında-belki de- hepten gözden çıkarılmış bir isim...
Nitekim Türkiye yönetimi ani ve nereden çıktığı, niye yapıldığı bilinmez bir atraksiyonla KKTC'nin uzun yıllardan bu yana sürüncemedeki SU PROBLEMINI ve MARAŞ KONUSUNU çözmeye karar veriverdi
KKTC , AKP iktidar olduğu günden bu yana su problemi çeker; bu daha önce de var olan bir dert idi.2002-2020 aralığında akla gelmeyen KKTC su konusuna çözüm nereden icap etmiştir ve niçin seçime 3-4 kala çözülmek istenmiştir?
Maraş 1974 den beri  problemli bir bölgedir. 2002-2020 aralığında da var olan bu problemi yine seçime zırt kala çözmeye kalkmakla ne hedeflenmiştir? Kim neyi amaçlamaktadır, neyi planlamıştır?
Bu iş yapılırken Akıncı'nın devre dışı bırakılarak bu kadar önemli bir törenin KKTC Cumhurbaşkanı bulunmazken yapılışının bir anlamı olsa gerektir? Akıncı bizim için yok hükmündedir, denilmiştir. Bu isin bundan daha açık izahı olamaz...
Peki sandığın garantisi nedir? Ya Akıncı kazanırsa? ..
Başbakan Ersin Tatar adaylardan birisidir ve Türkiye törenleri Başbakan sıfatıyla Tatar'la görüntü vererek düzenlediğine göre O'na olan destek ve itimadını göstermiş ol makta midir? Elbette bu mektubun okunuşu budur...Bir büyük soru daha gelmektedir.
Peki, bu mektup oy kullanacak seçmende okuyucu bulmazsa ve atraksiyon ters teperse?..
Diş politika hesapsızlıkları dedik. Dileriz ki, KKTC seçimi öncesi belli ki, bir şeyler elde etme; bir şeyleri etkileme ve KKTC'de sandığı etkileme adına yapıldığı açık olan işler yavru vatanda isleri daha da içinden çıkılmaz hale getirmezler. Çünkü, KKTC'de yayımlanan gazeteler ve seçmen kamuoyu bu işi beğenmemişe benziyor ve kandırmaca görüyor. Yine mi yanlış yoldayız? Hiç doğru yürümeyi beceremiyoruz. Maraş'ın açılışını ve su çözümünü yeni cumhurbaşkanıyla yapabilirdik.
KIM SECILMIS OLURSA!

Şevket Bülent Yahnici Base-Based Yönetim Kurulu üyesi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum