KKM'de iki yeni düzenleme

KKM'de iki yeni düzenleme

Kur Korumalı Mevduatta (KKM) iki yeni düzenlemeye gidildi. Buna göre, döviz tevdiat veya döviz cinsinden katılım fonu hesaplarının tarihi uzatılırken, ilgili hesaplarının vadesini belirleyen madde de değiştirildi.

Kur Korumalı Mevduatla (KKM) ilgili iki yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türk lirasına geçişte sağlanacak destek için, söz konusu Döviz tevdiat veya döviz cinsinden katılım fonu hesaplarının açılma tarihi 31 Mart 2023'e uzatıldı. Bir önceki düzenlemeye göre bu tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti.


VADE DÜZENLEMESİ DEĞİŞTİRİLDİ
Yeni düzenlemeyle vade sınırlamasının da kaldırıldığı görüldü. Daha önce ilgili tebliğde yer alan "Banka tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 3 ay,
6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılır" ifadesi değiştirildi. Yeni maddede sadece "Banka tarafından açılacak Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarının vadeleri Merkez Bankası'nca yayımlanacak usul ve esaslarda belirlenir" ifadeleri kullanıldı.

ALTIN HESAPLARINDA DA VADE DÜZENLEMESİ
Resmi Gazete'de yayımlanan ayrı düzenlemeyle, altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yer alan "Banka tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılır" ifadesi değiştirildi. Yeni fıkrada "Banka tarafından açılacak Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarının vadeleri Merkez Bankasınca yayımlanacak usul ve esaslarda belirlenir" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler