Kimse bu ayrıntıyı fark etmedi... Erken seçim ufukta belirdi

Kimse bu ayrıntıyı fark etmedi... Erken seçim ufukta belirdi

ÖSYM, üniversite sınavı YKS'nin oturum tarihlerini 17-18 Haziran 2023 olarak belirledi. Bununla birlikte Haziran ayında olması beklenen 2023 seçimlerinin erken bir tarihe alınacağı iddiası gündeme geldi.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaştıkça, söz konusu seçimlerin ne zaman gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Muhalefetin pek çok erken seçim söylemlerine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinin tarihini Haziran ayı olarak tarif etmesine rağmen net bir tarih vermemişti.

Bununla birlikte milyonlarca öğrenciyi ilgilendirecek üniversite sınavı YKS’nin gerçekleşeceği tarih bugün belli oldu. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın 17-18 Haziran’da yapılacağını açıkladı.

Bu tarihle birlikte seçimlerin 18 Haziran’a kadar yapılacağı kesinleşmiş oldu. Söz konusu seçimler için son gün olarak 18 Haziran belirlenmişti.

Bu gelişme üzerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik, YKS tarihi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, “Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler