Kılıçdaroğlu'nun adaylığı dış basında yankı uyandırdı!

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı dış basında yankı uyandırdı!

Türkiye siyasetinde günlerdir yaşanan hareketli gelişmelerin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak resmen açıklandı. Dünya basınında Kılıçdaroğlu'nun adaylığı haberlerde yer aldı.

Türkiye siyasetinde yaşanan sıcak gelişmeler, dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı dünya basınında şu şekilde yansıdı:

"TÜRKİYE'NİN GANDHİ'Sİ"

Birleşik Krallık'ın devlet kurumu BBC'nin haberinde, "Kemal Kılıçdaroğlu: Muhalefet "Türkiye'nin Gandi'sini" Erdoğan'ın rakibi olarak seçti" başlığını kullandı.

"MUHALEFET ERDOĞAN'IN RAKİBİNİ SEÇTİ"

New York Times, "Muhalefet partileri Erdoğan'ın rakibi için adayı seçti" başlığını kullanarak, "Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve müttefikleri, ülkenin demokrasisine zarar verdiğini için Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmek istiyor" ifadelerine yer verdi.

Washington Post, "Türkiye muhalefeti Mayıs'taki seçimler için Erdoğan'ın rakibini seçti" başlığını kullandı.

Guardian haberinde ise, "Türk muhalefeti kamuoyu tartışmasının ardından okumayı seven cumhurbaşkanı adayına karar verdi" başlığını kullandı. Haberde," Bazıları 74 yaşındaki iktisatçı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20 yıl sonra Erdoğan'ı koltuğunda edecek karizmadan yoksun olduğunu söylüyor" ifadelerine yer verildi.

Der Spiegel, Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını kullandığı haberinde, "Bu adam Erdoğan'ı yenmek istiyor. Şansı var mı?" başlığını attı.

BLOOMBERG: "SESSİZ SİYASETÇİ"

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, internet sitesinin manşetlerine Türkiye’de yaşanan gelişmeleri yayınladı. Haberde, “Sessiz siyasetçi, Türkiye’deki seçimlerde Erdoğan’ın karşısına çıkacak” başlığı kullanılırken, “Ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan karşısında yarışacak. Muhalefet, seçimi kazanması durumunda gelenek dışı politikalardan geri dönme sözü verdi” ifadelerine yer verildi.

ALJAZEERA’DAN “KILIÇDAROĞLU KİMDİR” ANALİZİ

Katar merkezli medya kuruluşu Al-Jazeera da kapsamlı bir haber yayınladı. “Türkiye muhalefetinin cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu kim?” başlığıyla yayınlanan yazıda, “Sosyal demokrat, iki parti arasındaki anlaşmazlığın çözülmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısına muhalefet bloğunun adayı olarak çıktı. Deneyimli sosyal demokrat siyasetçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı oluşturulan ittifakın 5 partisinin desteğini aldı” ifadesi kullanıldı.

YUNAN MEDYASINDAN "ALTILI MUHALEFET BLOĞU" YORUMU

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, “Türkiye’de altılı masanın adayı ve Erdoğan’a karşı programı belli oldu” başlığını kullandı. Gazete, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamlelerinin tepki çektiğini yazdı.

AFP: PARÇALANMIŞ MUHALEFET ERDOĞAN'A KARŞI BİRLEŞTİ

Fransa merkezli dünyanın en büyük haber ajanslarından AFP'de yer alan haberde ise şunlar belirtildi:

Türkiye'nin muhalefet liderleri aylardır süren şiddetli tartışmalara son vererek 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ortak aday olarak ana laik partinin genel başkanını gösterme konusunda anlaştı. Muhalefet oylarının bölünmesini engellemeyi amaçlayan anlaşmaya göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın yirmi yıllık iktidarına son vermesi halinde diğer beş muhalefet liderini cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayacak. Kılıçdaroğlu, saatler süren gergin görüşmelerden çıktıktan sonra tezahürat yapan destekçilerinden oluşan büyük kalabalığa, 'Bölünseydik yok olurduk' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler