Kılıçdaroğlu'ndan Yunan vekile tepki: Türk milletinin yazdığı tarihi, bayrak yırtma densizliği ile silemezsiniz

Kılıçdaroğlu'ndan Yunan vekile tepki: Türk milletinin yazdığı tarihi, bayrak yırtma densizliği ile silemezsiniz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda (AP) Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kurtuluş Savaşı'nda ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda yüce Türk milletinin yazdığı tarihi, kürsülerde bayrak yırtma densizliği ile silemezsiniz. O ulu bayrak, onur ve gururla bağımsızlık ve egemenliğimizin sembolü olarak göklerde dalgalanmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

screenshot-2020-01-30-kilicdaroglundan-yunan-vekile-tepki-turk-milletinin-yazdigi-tarihi-bayrak-yirtma-densizligi-ile-sil.png

​Yannis Lagos, 2019’a kadar Yunanistan parlamentosunda aşırı sağcı Altın Şafak Partisi milletvekiliydi. Temmuz 2019’da yapılan seçimlerde parlamentoya giremeyen Altın Şafak Partisi, Avrupa Parlamentosu’nda bir sandalye aldı. Lagos, Avrupa Parlamentosu’nda bağımsız milletvekili sayılıyor.  

Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu’nun 'Yunan Adalarında İnsani Durum' başlıklı oturumunda Yunanistan'ın Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Yannis Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" diyerek Türk bayrağını yırtmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler