Kılıçdaroğlu'ndan Şeyma'nın Ayakkabısı Yorumuna Sert Tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Şeyma'nın Ayakkabısı Yorumuna Sert Tepki

Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan Şeyma'nın ayakkabısıyla ilgili flaş bir yorum yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rektör protestoları sırasında gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan öğrencilerden Şeyma Altundal'ın fotoğrafına yapılan yorumlara, "Birisi tweet atmış 'O ayakkabı numarası bile senin IQ'ndan fazla’ diye. Eksik söylemiş; o kızın ayakkabı numarası bugün devleti yönetenlerin IQ'sundan daha yüksek" diyerek yanıt verdi.

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun atanmasından sonra başlayan protesto gösterilerinde gözaltına alınan öğrencilerin "terörist" olarak nitelendirilmesine "Ne demek terörist Allah aşkına? Ellerine silah mı sopa mı aldılar? Camı çerçeveyi mi kırdılar? Hayır. Neye göre diyorsunuz terörist?" sözleri ile tepki gösterdi. 

"BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE HER TÜRLÜ HAKSIZLIĞI YAPTILAR"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine her türlü haksızlığı yaptılar. İlk damgaladıkları terörist bunlar. Dozu daha da ileriye taşıdılar. 'Bunlar yılan' dediler. Emin olun yılan bunlardan daha akıllı. Ne demek yılan, ne demek terörist, Allah aşkına? Ellerine silah mı sopa mı aldılar? Camı çerçeveyi mi kırdılar? Hayır. Neye göre diyorsunuz terörist?

Dozu daha da ileri götürdüler. Saygın hocalardan Ayşe Buğra'ya, söyleyen kişinin makamına asla yakışmayacak söylemleri rahatlıkla dile getirdiler. Ne yaptı Ayşe Buğra? Efendim, Osman Kavala’nın eşiymiş. Osman Kavala zaten haksız bir biçimde içeride tutuluyor. Her beraat ettiğinde yeni bir suçla içeride tutuyorsunuz. Siz zaten adalet kavramından uzaklaşmışsınız.

Öğrencilere her türlü baskıyı yaptılar, coplar, şunlar, bunlar. Aldılar hâkim karşısına çıkardılar, terörist diye. Hakimler serbest bıraktılar. İki fotoğrafı hiç unutmuyorum; birisinde dışarı çıkan gençler birbirlerini kucaklıyorlar. İkincisinde ise yine gençler gülümsüyorlar, önde başörtülü bir öğrencimiz var. Zafer işareti yapıyor, onların yüzünde de mutluluk ve zafer… Birisi şunu söylemiş, kızın ayakkabısına kafayı takmış. Birisi tweet atmış 'O ayakkabı numarası bile senin IQ'ndan fazla’ diye. Eksik söylemiş; o kızın ayakkabı numarası bugün devleti yönetenlerin IQ'sundan daha yüksek."


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler