Kılıçdaroğlu'ndan Saraçoğlu Mahallesi Mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan Saraçoğlu Mahallesi Mesajı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan restorasyonu gündemde olan Saraçoğlu Mahallesi açıklaması geldi

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon sürecini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saraçoğlu Mahallesi'nin özgün değeri korunmalı, o değerin toplumla buluşması gerekli, kendi mahalleme, Saraçoğlu'na sahip çıkıyorum" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhuriyetin ilk toplu konutu Saraçoğlu Mahallesi'nde  devam eden restorasyon sürecini, bu süreçte yerel yönetimlerin sorumluluk ve yetkilerini değerlendirmek üzere CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon bilimine aykırı uygulamaların, hukuksal süreçlerin ve Büyükşehir Belediyesi'nin alandaki sorumluluk ve yetkileri görüşüldü. Ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Galata Kulesi'ndeki hiltili restorasyon sürecinde gösterdiği yaklaşımın, Ankara’da da gösterilmesi gerektiği belirtildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, mimar ve restorasyon uzmanı Cansen Kılıççöte’nin bulunduğu heyet ziyaretinde, Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler