Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Kılıçdaroğlu, Erdoğan'la yaşadığı 'tarifeli uçak' tartışmasına ilişkin, "Sadece uçakları değil o garajlara koyduğu milyon dolarlık arabaları da satacağım" dedi. Kadıköy'de bir kilisenin üzerine çıkarak dans eden kişilere ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Provakatör olduğunu unutmayacağız. Birilerinin maşaları bunlar" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaşadığı 'uçak' tartışmasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "'Biz istikametini kaybetmiş avarakasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz' dedi. Neymiş, uçakları satacakmışım. Yine söylüyorum, o uçakları satacağım. Garaja koyduğu milyon dolarlık arabaları da satacağım." dedi.

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, şunları söylemişti:

"Neymiş, gelince uçakları satacakmış. Senden öncekiler de söyledi. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın. Ne ile? Tarifeli uçaklarla mı? Yok, trene binersin. Otobüslerle beraber seyahat edersin. Ondan sonra da ben muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım dersin. Hayırlısı olsun. Sen bu kafayla daha çok gidersin. Millet İttifakı'nın diğer üyeleri de bunlardan farklı değil zaten."

SURP TAKAVOR ERMENİ KİLİSESİ'NDE YAŞANANLAR

Kadıköy'deki Surp Takavor Kilisesi'nin giriş kapısının üzerindeki duvara çıkarak dans eden kişilere ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Kadıköy'de bir kilisenin üzerine çıkanların provakatör olduğunu unutmayacağız. Birilerinin maşaları bunlar. Önümüzdeki süreçte de bu tarz olaylar olabilir; hepimizin dikkatli olması lazım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

"8 bin 372 Boşnak Avrupa'da katledildi. Onları unutturmamamız gerekiyor. Kadıköy'de bir kilisenin üzerine çıkanların provakatör olduğunu unutmayacağız. Birilerinin maşaları bunlar.

İnsanlar inançlarını Allah'a dualarını nerede yapıyorlarsa tertemiz bir ortamı sağlamak bizim görevimizdir. Bu konuda belediye başkanlarına verdiğim ilk talimat bulunduğunuz bölgede ne varsa insanlar ibadet ediyorlarsa orayı pırıl pırıl yapacaksınız. Önümüzdeki süreçte de bu tarz olaylar olabilir; hepimizin dikkatli olması lazım.

SOMALI MADENCİLER

Soma'da ellerinden alınan hakları almak için mücadele eden işçiler vardı. Haklarını arıyorlardı. Ankara'ya kadar geldiler ama sokulmadılar. Acaba bu Saray'ın adaletle bir ilgilisi var mı? 301 kişi hayatını kaybederken hani onların hakları teslim edilecekti. Ankara'ya sokulmadılar.

Bir süre sonra dönmek zorunda kaldılar. Madenci Ali Faik İnter ve Tahir Çetin trafik kazasında hayatını kaybettiler. Hak ararken hayatlarını kaybettiler. Gönül isterdi ki bu madenci arkadaşlarımıza öncelikle sendikalar sahip çıksın. Bir işçi hak istiyorsa üç konfederasyonunda orada, birlikte olmaları lazım. Bunu maalesef göremedik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler