Kılıçdaroğlu'na başkaldırdılar

Kılıçdaroğlu'na başkaldırdılar

CHP'li Selin Sayek Böke ve Müslüm Sarı, CHP'ye PM'nin olağanüstü toplanması için çağrı yaptılar.

CHP Parti Meclisi (PM) üyeleri Selin Sayek Böke ve Müslüm Sarı, CHP'ye PM'nin olağanüstü toplanması için çağrı yaptılar.

CHP içindeki “Sol Gelecek” grubundan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke,MYK’ya yetki devri sonrası yaşananlar, başta Maltepe ve Siverek olmak üzere bazı adaylıklar örgütümüzde ve parti kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır. Bu tartışmalara son vermenin yolu PM’nin toplanmasıdır. PM’nin toplanması dilekçemizi 12 imza ile genel merkezimize vereceğiz” şeklinde mesaj atarken, CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı ise, “Aday belirleme sürecini ve verilen yetki sonucunda yapılan atamaları konuşmak üzere PM'yi 12 imza ile olağanüstü toplantıya çağırıyoruz” şeklinde yazdı.

PM üyesi Ekrem Kerem Oktay da sosyal medya hesabından benzer çağrıyı tekrarladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PM’nin atama yetkisini alarak İstanbul Maltepe ve Şanlıurfa Siverek ilçelerinin adaylarını belirlenmişti. Siverek’ten CHP’nin Sedat Bucak’ı aday göstermesi, parti tabanı ve PM’de de çok sert tepkilere neden olmuştu.

CANPOLAT: PARTİ BİR HİZİBİN DENETİMİNE GİRDİ

Bu arada CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yaptığı açıklamada son dönemde parti içinde yaşananları eleştirdi.

Canpolat şunları söyledi:

“İstanbul’da parti örgütü ve üyelerinin yarısından fazlası yok sayıldı. Aday belirleme sürecinde partinin emekçileri, asıl tabanı ve örgütün yarıdan fazlasının duyarlılıkları dikkate bile alınmadı.

Dar grupçu, tasfiyeci bir çizgi izlendi. Parti bir hizibin denetimine girdi. Bu hizip İstanbul’u bölüyor.

Partide birleştirici olamayanlar, İstanbul’da birleştirici ve kucaklayıcı olamazlar.

Hizip kadroları hala Bostancı Gösteri Merkezinden çıkamamış görünüyor. Hala dört oy fark ile aldıkları İl kongresi gerilimi ile hareket ediyorlar. Kongre psikolojisini aşamadılar.

Hizip İstanbul’u kaybetmek için elinden geleni yapıyor. Bu durumu içine sindiremeyen örgüt üyeleri, ilçelerden adım adım yola çıkıyor.

Biz ise İstanbul’u gericilikten kurtarmak ve bu kenti yeniden Cumhuriyet değerleri ile buluşturmak için çalışıyoruz. Seçimi almak için mücadele etmeyi sürdürüyorum.”

“CHP SOL GÖRÜNEN LİBERALLER TARAFINDAN SIKIŞTIRILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

Açıklamasında “Partide Cumhuriyetçi, Halkçı ve gerçek sol değerlere bağlı olan kesim tasfiye ediliyor, dışlanıyor” diyen Cemal Canpolat şöyle devam etti:

“CHP’yi dar grupçu ve hizipçilere bırakmayacağız.

Partiyi kuşatmaya çalışan grupları izliyoruz. Kendinden olmayana siyaset yapma hakkı tanımayan bu çıkar grupları 1 Nisan planları yapmakta, siyaseten bir ötekileştirme ve yok sayma peşindeler.

 Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP sahipsiz değildir.

CHP; içerideki dar kadrocu gruplar ve dışarıdan farklı organizasyonlar ile sol görünen liberaller tarafından sıkıştırılmaya çalışılmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi laik sosyal hukuk devletinin, emekçilerin ve ötekilerin umududur, sesidir. Anadolu topraklarında emperyalizme karşı direnen halk kitlelerinin ortak değeridir.

CHP vakıf olmalı diyen anlayış partinin öz evlatlarına siyasi operasyon yaparak partiyi şekillendirmeye çalışmaktadır. Parti kadroları ötekileştirilmektedir. Masa başında belediye başkanlıklarını ve meclis üyeliklerini paylaşan bu anlayışın Türkiye de iktidar olmanın değil kendi küçük beyliklerini kurmanın derdinde oldukları görülmektedir.”

CHP DAR BİR KADRONUN MENFAATİNE VE ÇIKARLARINA GÖRE ŞEKİLLENDİRİLEMEZ”

Cemal Canpolat açıklamasında şunları kaydetti:

“CHP yönetiminin acilen öz gücüne kulak vermesi gerekmektedir. Buradan sessiz çoğunluk adına sesleniyoruz. CHP; dar bir kadronun menfaatine ve çıkarlarına göre şekillendirilemez, buna müsaade etmeyeceğiz!

Parti emekçilerinin, kadın ve gençlik kollarının yok sayıldığı bir siyasi kadro ve liste başarı getirmez.

Belediye başkanlıkları ve hatta önümüzdeki günlerde oluşacak meclis üyelikleri ile ilgili listelerin oluşumunda kapsayıcılıktan uzak kongre hesaplaşmaları üzerinden bir liste planı yapıldığını gözlemlemekteyiz.

Belediye meclis üyelikleri ile ilgili karar her zaman CHP örgütlerine bırakılmalı idi. Bu konuda en doğru kararı verecek olan CHP üyeleridir.

Görüyorum ki, bizim ile birlikte olan İlçe başkanı veya mesleki anlamda yeterli olan birçok arkadaşımız bu süreçte yok sayıldı. Seçimi alabileceğimiz ilçelerde iyi parti operasyonu yapıldı. CHP oralarda aday çıkarmaktan vazgeçirildi.

Gelişmeleri İstanbul da yıllardır partinin bayrağını taşımış olan gençlik kollarından, kadın kollarından gelen ve beklentisiz emek veren kadrolarımızla takip etmekteyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler