Kılıçdaroğlu: YSK'dan Farklı Bir Karar Beklemiyorduk

Kılıçdaroğlu: YSK'dan Farklı Bir Karar Beklemiyorduk

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimleri tekrarlanmasına karar verilmesinden sonra bazı partilerin adayları, tepki göstererek, adaylıktan çekildi. Çekilme kararı alan adaylar, İmamoğluna desteklerini açıkladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de 23 Haziran'da Ekrem İmamoğlu'na desteklerini açıklamak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun kameralar karşısına çıktığı esnada bir açıklama da YSK'dan geldi.

YSK'DAN RET

Yüksek Seçim Kurulu, CHP ve İyi Parti'nin tam kanunsuzluk ile İstanbul seçimlerin tamamının iptaline yönelik başvurusunu oy birliği ile reddettiğini açıkladı.

SANDIK AYNI SANDIK, HEYET AYNI HEYET

Basın toplantısında bu kararı öğrenen CHP Lideri, "Farklı bir karar beklemiyorduk. Kendisini reddeden bir kurul. Şimdi düşünün sandık aynı sandık, heyet aynı heyet seçmenler aynı seçmenler.

Kullandıkları oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK bunları kabul ediyor birini doğru bulmuyor. İBB Başkanı oyunu kabul etmiyor, yanlışlık yapıldı diyor.

İSTANBUL'DA SEÇİMİ ALACAĞIZ

Yanlışlığı bizim önümüze yargı kararı olarak koyuyorlar. Bu bizi umutsuzluğa sevketmemeli. İstanbul'da seçimi alacağız. Bu haksızlık karşısında kimse susamaz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

KANDİL'LE KİMİN ORTAK OLDUĞUNU GÖRMÜŞ BULUNUYORUZ

Akşener ise, "Biz milli iradeden bahsediyoruz, arkadaşlar çalmadan bahsediyor. Uzmanlık alanları olduğu için böyle bir propaganda tercih etmişler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler