Kılıçdaroğlu: 'Yangın benden uzakta' demek ayrıcalığımız yok

Kılıçdaroğlu: 'Yangın benden uzakta' demek ayrıcalığımız yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de yaşanan çatışmalı ortama ilişkin olarak "Günümüz dünyasında 'yangın benden uzakta' demek ayrıcalığımız yok. O yangının alevleri şaşırtıcı bir hızla sizi de buluyor" dedi


Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi için bir yazı kaleme aldı.

Suriye'de yaşanan çatışmalı ortama değinen Kılıçdaroğlu, "Suriye krizi, uluslararası hukuk sisteminin sorun çözme kapasitesinin daha da zayıflamasının yüksek maliyetini göstermiş oldu. Tek başına Suriye krizi tüm dünyayı istikrarsızlığa sokmaya yetti. Oysa Suriye'yi kendi çıkarları için vekalet savaşlarının zemini haline getiren küresel ve bölgesel güçler, kendi evlerine de huzursuzluk taşımış oldular" dedi.

"Günümüz dünyasında 'yangın benden uzakta' demek ayrıcalığımız yok. O yangının alevleri şaşırtıcı bir hızla sizi de buluyor" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Suriye krizinin bize bir kez daha öğrettiği bir gerçek var: Adaletin olmadığı yerde barış da olmuyor. Anlamamız gereken başka bir gerçek de şu: Güvenliği abartmak her zaman güvenlik sorunu olarak geri döner. Sözgelimi, göçmenleri potansiyel suçlu olarak görmek mi daha doğrudur; iyi bir eğitimle nitelikli çalışanlara dönüşecek, umudu ve enerjisi yüksek insanlar olarak görmek mi? İkinci bakış açısı, toplumsal barışın en kestirme, en maliyetsiz yoludur."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler