Kılıçdaroğlu: Kürt Sorununu Bizim Dışımızda Kimse Çözemez

Kılıçdaroğlu: Kürt Sorununu Bizim Dışımızda Kimse Çözemez

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kürt sorununu çözebilecek tek partinin CHP olduğunu vurgulayarak, “Mesele Türkiye’nin en temel sorununu parti çıkarları penceresinden değerlendirmeyeceksiniz, ülke çıkarları penceresinden değerlendireceksiniz” dedi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununu çözebilecek tek partinin CHP olduğunu vurgulayarak, “Mesele Türkiye’nin en temel sorununu parti çıkarları penceresinden değerlendirmeyeceksiniz, ülke çıkarları penceresinden değerlendireceksiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Ekonomi Masası Değerlendirme Toplantısı'nda kendisine yöneltilen “Kürt meselesini somut olarak nasıl çözeceksiniz?” sorusunu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu olmadığının altını çizerek, şunları söyledi:

“Eğer ifade ettiğiniz Kürt sorunu bugüne kadar çözülememişse, sorumlusu siyaset kurumudur. Çözüm yeri TBMM’dir. Burada çözülür. Bütün partilerin katılımıyla çözülmesi gereken bir konudur, her partinin içinde çözebilecek bilgi ve birime sahip kişileri vardır. Mesele Türkiye’nin en temel sorununu parti çıkarları penceresinden değerlendirmeyeceksiniz, ülke çıkarları penceresinden değerlendireceksiniz. Bütün ayrıntıları bizim raporlarımızda var. Doğu ve Güneydoğu’da billboardları kiralayarak, 22 soruda, 22 cevabı ilan etmişiz: Sorunun çözümüne yönelik en sağlıklı politikaları ilan etmişiz. Bu sorunu bizim dışımızda hiçbir parti çözemez.”

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler