Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı...

Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı...

Celal Çelik, “Telefonla özel kalemi arayıp ifadeye çağırdılar. Biz de esas muhatabın Sayın Erdoğan olduğunu belirterek o ifade verdikten sonra ifade vereceğimizi ilettik” ifadelerini kullandı..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “siyasi suikast” iddiaları ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ifadeye çağırdı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise başsavcılığa gönderdiği yanıtta “Konunun aydınlatılabilmesi için baskı ve tehdit söylemlerinin muhatabı konumundaki Recep Tayyip Erdoğan'ın beyanlarının alınması gerekli bulunmaktadır” ifadesini kullandı.

Yanıtta, Erdoğan’ın ifadesine başvurulmasının halinde Kılıçdaroğlu’nun da ifade vereceği vurgulandı.

Odatv’ye konuyla ilgili bilgi veren Celal Çelik, “Telefonla özel kalemi arayıp ifadeye çağırdılar. Biz de esas muhatabın Sayın Erdoğan olduğunu belirterek o ifade verdikten sonra ifade vereceğimizi ilettik” ifadelerini kullandı.

Başsavcılığın talebine Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik bir de yazılı olarak yanıt verdi.

Yanıtta şu ifadeler kullanıldı:

“Başlatılan soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisine başvurulmak istenildiğinden Genel Başkan adına vekil sıfatıyla beyanda bulunulacaktır. Kamuoyunda da tartışma konusu olan ‘Siyasi Cinayet ve Tehditler’ özelindeki soruşturmanın sonuca ulaşabilmesi ve konunun aydınlatılabilmesi için baskı ve tehdit söylemlerinin muhatabı konumundaki Recep Tayyip Erdoğan'ın beyanlarının alınması gerekli bulunmaktadır.

ÖNCE ERDOĞAN’IN İFADESİNE BAŞVURULMASINI TALEP EDİYORUZ

Bu çerçevede Cumhuriyet Başsavcılığınızca, öncelikle AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesine başvurulmasını talep ediyoruz. Zira, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından; 16 Aralık 2018 tarihinde (müvekkil Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak kullanılan); ‘...bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin. Sen 15 Temmuz'da tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne gitmiş olabilirsin. Bu defa kaçmaya firsat bile bulamazsın. Onu bil’ şeklindeki ifadeler, 26 Mayıs 2021 tarihinde (Meral Akşener'e yönelik olarak kullanılan); ‘...Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... ‘ şeklindeki ifadeler, 7 Ekim 2021 tarihinde (müvekkil Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kullanılan); ‘...ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz’ şeklindeki ifadeler, kamuoyunda tartışılan ve soruşturma konusu yapılan ‘Siyasi Cinayetler ve Tehditler’ tartışmasının dayanağını oluşturmaktadır.

TALEPLERİMİZ KARŞILANIRSA KILIÇDAROĞLU YAZILI İFADE VERECEK

Dolayısıyla, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yukarıya alıntılanan tehdit, yıldırma söylem ve yaklaşımlarının hangi nedenle yapıldığının ve bu söylemlerin ardındaki niyet ve yaklaşımların açığa çıkarılması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle, öncelikle Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın soruşturma konusu yapılan ‘Siyasi Cinayetler Ve Tehditler’ özelinde ifadesinin alınmasını, tartışılan konunun aydınlığa çıkarılmasının böylelikle sağlanmasını talep ediyoruz. Talebimiz doğrultusunda Recep Tayyip Erdoğan'ın elde edilecek ifade tutanağı ile diğer bilgi ve belgelerin müvekkil Genel Başkana iletilmesi sonrasında tarafımızca beyanda bulunulacaktır. Taleplerimizin karşılanması sonrasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerekli beyan ve değerlendirmeler yazılı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına iletilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler