Kılıçdaroğlu, Didim'deki saldırının nedenini açıkladı

Kılıçdaroğlu, Didim'deki saldırının nedenini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Adaleti sağlayacağız. Yürüyüşü düşünürken hep duygulanırım .Demek ki adalet duygusu bu kadar güçlü toplumun vicdanında. Beraber yürüdük. Kainat adına yürüdük. 

İki su getirdim. Biri Ergene Nehri'nden içilecek su, diğeri bizim kirlettiğimiz su. Kim bu hale getirdi? Doğanın da adaleti var. Ergene'nin suyu içilecek halde diye toplantı yapıyorlar. Buyrun için. 

Dün çekilen fotoğraf. Bu halde. Eskiden bu suda balıklar vardı, insanlar çocuklar yüzerdi. Ne oldu da bu hale geldi?

Hak, hukuk, adalet dedik. Bunu sağlayacak olanlar toplumun vicdanıdır. 

İnançlıysanız neden peygamberimizin söylediği gibi "Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır." demiyorsunuz. Hz. Ali, "Devletin dini adalettir." diyor.

Ergene Havzası 53 belediyenin havzasını kapsıyor. Fotoğraflar acı. Cezalar yetersiz, ağır cezalar getirin ki nehir kirlenmesin diye öneri getiriliyor. Gelmedi. Niçin? Yürütme organı TBMM'yi dinlemiyor ki. 

Kimyasal arıtma yapılması istemiyor. Yapılmıyor. Yürütme organı kim Erdoğan. Tekirdağ'a gittiğinde ise dünyanın en büyük yalanını söylüyor: "İçilecek su."

Bu suda yüzen balıkların, sudan içen kuşların, etrafındaki çayır çimenin hakkı var. Adalet diyoruz güzel de gereğini yapmıyoruz. 

Marmara'da önce toplu balık ölümleri oldu. İki gün gazeteler yazdı, unutuldu. Arkasında kırmızıya büründü. Arkasından yeşile döndü. Gazetelerde gördük, unutuldu gitti. Deniz anası. Unuttuk gitti. Marmara Denizi'nde 124 tür balık vardı. Kalmadı. Marmara Denizi'ni çökertme havuzu gibi gördüler. Bütün kirlilikler buraya aktı. Doğayı seviyorlarsa deşarjı durdurmaları lazım. 

Gelecek nesillere güzel bir Türkiye, güzel bir dünya bırakmak zorundayız. Onların da ağacı görme hakkı var. 

Şimdi daha çok yeşil alan nasıl yaratırız diye mücadele ediyoruz, engeller çıkartılıyor. 

Didim Belediye Başkanı'na saldırıldı. Didim'de yapılan kuleler var. Didim Belediye başkanımız Didim'e ihanet edilmesini istemiyor. Yıkacağız diyor. Önce Sabah gazetesi, nasıl sabahsa, bir de Takvim, CNN Türk, bir sürü yayını var. Hepsi devletten basleniyor. Sen gazetecisin. İftira atıyorlar. Didim Belediye Başkanı tutuklandı diyorlar. Tutuklama yok. Savcıyı tahrik ediyorlar tutuklansın diye. Gazete özür diledi mi? Dilemedi. Özür dilemek için ahlak gerek.

Belediye başkanımız direndi. İhale açtı. Kimse korkudan girmedi. Parasını vereceğiz ve dün akşam saldırıya uğradı. 

Belediye başkanımızın sağlığı yerinde kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisine teşekkür ederiz. 

Onlar bizim üzerimize mafyalarıyla gelebilirler. Sanıyorlar ki CHP'lilere geri adım attırabiliriz. Sizin feriştahınız gelse bize geri adım attıramaz. Birilerinden para alıyor saldırıyorsunuz. 

Gerekirse bütün milletvekilleri ellerimizde balyozla gidip kulelerin tamamını yıkacağız. Adalet nasıl gerçekleştirilir göreceğiz. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler