Kılıçdaroğlu: "Bankaların kârı yüzde 400'ü aştı"

Kılıçdaroğlu: "Bankaların kârı yüzde 400'ü aştı"

CHP lideri Tekirdağ'da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu Merkez Bankasının faiz indirme kararı ile vatandaşı ne kadar zor bir duruma düşürdüğünü, bankaları ise zengin ettiği dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni 'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamalarında yine hükumetin para politikalarını hedef aldı.

Merkez Bankasının politika faizini bir puan indirdiğini dile getiren CHP lideri vatandaşın faizinin düşmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu; " Merkez Bankası politika faizini bir puan indirdi. Vatandaş sanıyor ki; bizim de faizimiz düştü. Hayır efendim, taksicinin faizi düşmedi, esnafın faizi düşmedi, sanayicinin faizi düşmedi, hiçkimsenin faizi düşmedi ama bankaların faizleri düştü. Merkez Bankası'ndan kredi alacak olan bankaların faizi düştü. Bankaların faizi düştü ama bankaların vatandaşa verdiği kredinin faizi düşmedi. O faiz giderek arttı." dedi.

İzlenilen ekonomi politikasının ülkeyi ne denli vahim bir boyuta taşıdığına vurgu yapan CHP lideri durumun vahametini rakamlar ile gözler önüne serdi. Kılıçdaroğlu; "Son 6 ayda bankaların kârı yüzde 400'ü aştı. Yüzde 400'ü aşıyorsa bankaların kârı, bankalar olağanüstü faiz geliri elde ediyorlar demektir. Demek ki, faize karşıyım edebiyatı yapıp, bankalara, finans çevrelerine, belli gruplara, beşli çetelere kaynak aktarıldığını kimse unutmasın. Neden beşli çetelere kaynak aktarılıyor; eğer yolu yapıyorsanız bin liraya, ona beş bin liralık gelir garantisi veriyorsanız, cebinizden bört bin lira alıyorlar demektir. Kim ödeyecek dört bin lirayı? Bu ülkenin fakiri, fukarası, işçicisi hep beraber ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler