Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Kıbrıs Barış Harekatının 45 Yılı

 Ayrıca bugün benim (Mustafa KURUBACAK )dünyaya gelişiminde yıldönümü. Böyle mutlu zafer dolu bir günde dünyaya gelmek bu günün güzelliğini siz okurlarımıza ulaştırmak da zaferdir mutluluktur.

Tüm ulusların yaşamlarında kilometre taşı sayılabilecek özel günler vardır. İşte bu gün 45’nci yıl dönümünü kutladığımız 20 Temmuz, kuzey Kıbrıs barış harekâtının yıl dönümü.

Yıllardır beklenip te gelmeyen Türk Ordusu’nun deniz piyadeleri Girne sahillerine gemilerle çıktığı, komando larında havadan paraşütlerle Beşparmaklara indiği ve bugünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olgusunu hazırlayan yine Türkiye cumhuriyeti devleti GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ordusunun bir devlet daha kurduğu olgusunun gündür.

Kıbrıs Türk halkını toplu bir katliamdan kurtarıp, kıbrısın kahraman mücahitleri ile omuz omuza savaşılarak kazanılmış mutlu bir varoluş kavgasının son halkasıdır. Dünyaya bir kez daha bir Türk dünyaya bedeldir sözünün perçinlendiği gündür.

20 TEMMUZ; özgürlüğe ve insanca yaşama hakkına sahip onurlu bir halk olarak yüce Türk milletinin dünyada ve nerede olursak olalım varlığımızın pekiştirildiği ve dünyaya ilan edildiği unutulmaz bir gündür.

20 TEMMUZ; 15 Temmuz 1974’ te gerçekleştirilen ve tüm Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamayı amaçlayan ENOSİS amaçlı faşist darbeye “DUR” denilen, hem Türk hem Rum Toplumuna özgürlüğün getirildiği, Yunanistan’a bile demokrasiyi geri getiren bir olgudur.

20 TEMMUZ; Kıbrıs Türk toplumunun imhasını önlemek amacıyla yasal garantörlük hakkının Anavatan tarafından (çok pahalıya mal olacağı bilinerek) kullanıldığı, Mehmetçik’in soydaşları uğruna seve, seve canını feda etmeye koştuğu gündür.

20TEMMUZ;Ada da yıllarca süren savaş ve huzursuzluk ortamının her iki toplum için, barış ve güven ortamına dönüşmesini sağlayan haklı bir müdahalenin tarihi başlangıcıdır.

Bugün, 1974 ‘te doğan bebekler 45 yaşındadırlar. www.NGazete.com “Gazi ne diyor” köşe yazarımızın da bugün doğum günüdür. Bu kuşak babalarının, yakınlarının kurşunlandıklarını, öldürüldüklerini, işkenceden geçirildiklerini görmemiştir.

Bu kuşak, oradan oraya itilip kakılmamış, evini yurdunu terke zorlanmamıştır.

Bu kuşağım Anaları bir şişe süt için kan, ter ve gözyaşı dökmemiştir.

Bu kuşak denizi uzaktan seyretmemiş,  plaja dikilen “Türkler ve köpekler giremez “levhasını görmemiştir.

Kısacası bu kuşak,”Akşamı Belli Olmayan Sabahlara Uyanmamış ve Artık Uyanmayacaktır”

KKTC ve Türk halkı yıllardır özlemini çektiği koşulları, özgürlük, demokrasi ve güvenlik içinde oluşturmaya devam etmektedir.

Kıbrıs barış harekâtında 498 Türk askeri

70 Kıbrıslı mücahit,

270 Kıbrıs Türk vatandaşı şehit olmuştur.

28bin Kıbrıslı gazilerimiz halen hayatta ve o günleri dinledikçe gözler yaşarmıyorsa milli şuur kalmamıştır.

Zaman zaman gazilerimizle bir araya gelerek konuşmalarımızda şunlar geçmektedir.

Sayın cumhurbaşkanımızdan nasıl ki çanakkaleye seferler düzenleniyorsa Kıbrıs’a da seferler düzenlensin.

Kıbrıs’a ulaşımın çok pahalı olduğunu, hava yolu ve deniz yolu ile gidip gelmenin orada savaşmaktan da daha zor olduğu konuşuluyor. Uçak biletleri zaman zaman 800 lirayı bulduğunu dile getiriyorlar.

Bazı televizyon kanalları ve sivil toplum kuruluşları sayıları çok az gazilerimizi adaya getirmişlerdir, Ama bu yeterli değildir.

Gazilerimiz yeniden adaya gidip savaştıkları yerleri görmek istiyorlar sayın cumhurbaşkanımızın bu konuda yardımcı olmasını bekliyorlar.

Bizim sesimizi ulaştır dediler NGazete gazi ne diyor köşe yazarı olarak gazilerimizin sesini artık duy başkanım diyoruz.

Sürekli 15 Temmuz gazilerini televizyon programlarında ve haberlerinde görmek Kıbrıs gazilerimizi yordu sayın başkanım.

15 Temmuz var ise 20 Temmuzda var diyor gazilerimiz.

Çevrenizdeki ve etrafınızdaki gazi düşmanları sizlere bu gerçeklerin ulaşmasını istemiyorlar.

Güneydoğu gazilerini tamamen tarihten silip Kıbrıs gazilerini de unutturmak istiyorlar.

3713 terörle mücadelede yurt dışında ve yurt içinde Yaralandığı halde bakanlar ve vekiller tarafından ufak sıyrık o yaradan bir şey olmaz diye aşağılayan hor gören ve bizleri ezik duruma düşüren gazi düşmanı vekillerden de bir an kurtulmalısınız Başkanım.

Devletten para almak için kendi kendini vurdu diyen vekiller, gazilerimize ve vatanımıza düşmanlık ediyorlar, artık bu gerçekleri görmeni bekliyoruz başkanım.

Kıbrıs’ın ilk cumhurbaşkanı Rauf DENKTAŞ’IN sözleri ile sözlerime nokta koymak istiyorum.  Allahım cennetini nasip etsin ve Habib’ine komşu eylesin.amin

“sen Kıbrıs lı bir Türksün, gönderde senin hak ve hürriyetini somutlaştırarak dünyaya haykıran bir bayrağın bu topraklar için can vermiş şehitlerin var. Bu ülke senindir bilinçli ve sabırlı ol. Davana ve vatanına sahip çık. Geçmişin ile şanlı Türk tarihi ile onur duy.

ÜZERİNDE HÜR YAŞAYALIM DİYE CANLARINI KANLARINI VERMİŞ OLAN İNSANLARIN BİZE BIRAKMIŞ OLDUĞU TOPRAKLARI BABAMIZDAN MİRAS BULMUŞ MİRAS YEDİ GİBİ NE SATABİLİRİZ NEDE BIRAKIP KAÇABİLİRİZ SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ.

Selam 20 Temmuzlara, selam yavru vatana, selam Türk Ordusuna ve Kıbrıslı Mücahidine, selam şehitlerimize ve halen hayatta kalan gazilerimize ve vefat eden gazilerimize selam asil Kıbrıs Türk halkına…

Mustafa kurubacak

Yazmaya devam edeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.