Keşmir Anlaşmazlığı İlerliyor: Devletler Terörist İlan Ediliyor

Keşmir Anlaşmazlığı İlerliyor: Devletler Terörist İlan Ediliyor

BMGK 73. oturumunda konuşma yapan Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, Pakistan'a çok ağır ithamlarda bulundu.

BMGK 73. oturumunda konuşma yapan Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, Pakistan'a çok ağır ithamlarda bulundu. İptal edilen görüşme üzerine, 'Katilleri yücelten bir milletle nasıl görüşmemizi beklersiniz?' ifadesini kullanan Bakan, Pakistan'ın 11 Eylül'den önce Bin Ladin'e terör yardımı yaptığı iddiasında bulundu.

Swaraj, New York'taki oturumda Hintçe bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ana başlığı, BMGK 73. oturumu sürecinde gerçekleştirilmesi beklenen Hindistan-Pakistan toplantısıydı. Pakistan Başbakanı İmran Khan, Hindistan Başbakanı Modi'ye yazdığı mektupta, 'Keşmir, terörizm ve iki ülkenin çıkarına olan bütün kilit sorunlarımızın çözülmesi için BMGK 73. oturumunda iki ülkenin Dışişleri Bakanları bir toplantı gerçekleştirsin' talebinde bulunmuş, ancak Hindistan ilk aşamada görüşmeyi kabul ettiğini açıklamış, sonrasında 'şeytani ajandası ve Pakistan devletinin, Hindistan'ın Keşmir'de işgalci olduğunu tasvir eden 20 posta pulu bastırması sebebiyle' görüşmeyi reddetmişti. Görüşmenin reddiyle kalınmamış, Hindistan Genelkurmay Başkanı, aynı sebeplerden Keşmir ve Pakistan ordusuna 'savaş ilan edileceğini' açıklamıştı.

Keşmir Anlaşmazlığı İleri Boyutlara Taşınıyor: Devletler Terörist İlan Ediliyor

Swaraj, diğer BMGK devletlerinin Hindistan'ı ''görüşmeyi reddederek 'diyalog sürecini engellemek ile' suçladığını'' söyledi. 'Katilleri yücelten (basılan 20 posta pulunu kastederek) bir millet ile nasıl görüşebilirdik?' cevabını verdi.

'İnsan haklarını ihlal eden (Keşmir'i kast ederek) bir devlet,terörist değildir de nedir?' şeklinde sözlerine devam etti.

ABD ile Pakistan Savaştırılmaya Mı Çalışılıyor?

Bakan, sözlerini, Pakistan'ı terör ruhu ile özdeşleştirerek bitirdi.

'ABD'nin en büyük hatası,Usama Bin Ladin'i barındıran bir Pakistan'ı müttefik olarak bilmek olmuştur. Mumbai saldırılarında Hafız Saeed'in dediği gibi, hala sokaklarda Pakistan terörizmi ruhu dolaşıyor.'

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler