Kazım Karabekir'in kızı son yolculuğuna uğurlandı

Kazım Karabekir'in kızı son yolculuğuna uğurlandı

İstiklal Savaşı kahramanlarından Kazım Karabekir'in kızı Hayat Karabekir Feyzioğlu (91) İstanbul'da ailesi ve sevenlerinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Doğu Cephesi Komutanı General Kazım Karabekir'in 3 kızından biri olan ve bayramın birinci günü hayatını kaybeden Hayat Karabekir Feyzioğlu için dün Üsküdar Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cami avlusunda taziyeleri Hayat Karabekir Feyzioğlu'nun kız kardeşi Timsal Karabekir, kızları İclal Cankorel, Hülya Bulak ve Pınar Akkoyunlu ile torunları ve diğer aile üyeleri kabul etti. Cenaze törenine aile üyelerinin yanı sıra yakınları ve sevenleri de katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi.Feyzioğlu'nun kızı İclal Cankorel büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, "Hem anne olarak hem Türkiye'nin bir devrinin büyük hanımefendisi olarak çok büyük bir kayıp. Ailemizin temel direği, Karabekir ruhunu yaşatan, bizlere de nakleden. Biz de çocukları ve torunları olarak ilelebet sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu "Türkiye, çok çok önemli bir kahramanının kızını kaybetti. Ailemizin büyüğü, yengemizi kaybettik. Kazım Karabekir Paşa, bizzat Mustafa Kemal'in söyleyişiyle 'İstiklal Harbi'nin gidişatını verdiği tek bir kararla değiştirmiştir' dediği bir isimdir" ifadelerini kullandı. 

Hayat Karabekir Feyzioğlu, cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler