Kazakistan Büyükelçisi Son Durumu Açıkladı

Kazakistan Büyükelçisi Son Durumu Açıkladı

Kazakistan'da yakıt fiyatlarındaki artış üzerine Almatı'da başlayan protesto gösterilerinde üçüncü güne girilirken Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ülkesindeki son durumu açıkladı.

Kazakistan'da akaryakıt zammına karşı başlayan gösterilerin ardından ülke genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edilse de olaylar henüz durulmuş değil.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulyi ülkesinde yaşanan son gelişmeleri aktardı. Saparbekulyi, "Yapılan incelemeler göre, Kazakistan'ın yurtdışında eğitilmiş terörist gruplar tarafından silahlı bir işgalle karşı karşıya olduğunu göstermekte" ifadesini kullandı.

İşte o açıklamalar:

"Kazakistan ve Cumhurbaşkanı Tokayev ile ilgili bilgi kirliliği içerisinde bir takım asılsız/manipülatif paylaşımlar yapma zamanı değil, dayanışma çerçevesinde ulkemizin bulunduğu bu zor dönemde kardeş Türk halkının devletimizin yanında olduğunu gösterme zamanı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı: Almatı'daki olaylar -idari ve askeri tesislere saldırılması, havaalanının ele geçirilmesi ve yabancı yolcu ve kargo uçaklarına el konulması- saldırganların eylemlerinin son derece hazırlıklı ve koordineli olduğunu göstermektedir.

Yapılan incelemeler göre, Kazakistan'ın yurtdışında eğitilmiş terörist gruplar tarafından silahlı bir işgalle karşı karşıya olduğunu göstermekte.

Kazakistan Mangustau il merkezi Aktau şehrindeki protestocular eylemlerin tamamlandığını duyurdu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika