KASPERSKY, KİMLİK AVI SALDIRILARININ EN ÇOK HANGİ ANLIK MESAJLAŞMA UYGULAMALARI ÜZERİNDEN YAPILDIĞINI AÇIKLADI

KASPERSKY, KİMLİK AVI SALDIRILARININ EN ÇOK HANGİ ANLIK MESAJLAŞMA UYGULAMALARI ÜZERİNDEN YAPILDIĞINI AÇIKLADI

Kaspersky, anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden yapılan kimlik avı saldırılarının, en çok hangi uygulamalarda gerçekleştirildiğini açıkladı. Kullanıcı güvenliğinin en fazla tehlikede olduğu uygulamalar; WhatsApp, Telegram, Viber ve Google Hangouts.

Antivirüs sektörünün önemli isimlerinden Kaspersky, bugün akıllı telefon sahibi hemen herkesin kullandığı anlık mesajlaşma uygulamaları ile ilgili bir araştırma yaptı. Bu araştırma kapsamında kullanıcı güvenliğini en çok tehdit eden anlık mesajlaşma uygulamalarının hangileri olduğunu araştıran güvenlik uzmanları, dikkat çekici sonuçlara ulaştılar. Zira araştırmaya en tehlikeli uygulama, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp.

Siber güvenlik uzmanları, anlık mesajlaşma uygulamalarının popüler hale gelmesinin bilgisayar korsanlarını iştahlandırdığını söylüyor. Bu yüzden de özellikle kimlik avı saldırılarının anlık mesajlaşma uygulamalarında yayılmaya başladığından bahseden Kaspersky, sizlere şimdi bahsedeceğimiz uygulamaların, bu kategorideki en tehlikelileri olduğunu ifade ediyor.

WhatsApp'ı silmek için acele etmeyin

Kaspersky tarafından yapılan açıklamalara göre anlık mesajlar üzerinden gerçekleştirilen kimlik avı saldırılarının yüzde 89,6'sı, WhatsApp üzerinden yapılıyor. Bunun nedeni ise aslında çok basit. Akıllı telefon sahibi hemen herkes WhatsApp kullandığından, doğal olarak kimlik avı saldırıları da çoğunlukla WhatsApp üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kaspersky'a göre listenin ikinci sırasında Telegram, üçüncü sırasında Viber, dördüncü sırasında ise Google Hangouts yer alıyor. Ancak bu uygulamalar üzerinden gerçekleştirilen kimlik avı saldırılarının oranları, WhatsApp'a kıyasla çok düşük. Bu bağlamda; Telegram'da yapılan kimlik avı saldırılarının oranı yüzde 5,6, Viber'da yapılan saldırıların oranı ise yüzde 4,7. Google Hangouts üzerinden kimlik avı saldırısına uğrama ihtimaliniz ise yüzde 1 bile değil.

Peki bu araştırmadan nasıl bir sonuç çıkarmanız gerekiyor? Araştırma, kimlik avı saldırılarının kullanıcı sayısına oranını paylaşmadığından hangi uygulamada kimlik avı saldırısına uğraşama şansınızın daha yüksek olduğunu söylemek mümkün değil. Dolayısı ile kullandığınız uygulamayı hemen telefonunuzdan kaldırmanız gerekmiyor. Bununla birlikte herhangi bir akıllı telefon sahibinin WhatsApp kullanma ihtimalinin diğer uygulamaları kullanma ihtimalinden daha yüksek olduğunu düşünürsek siber korsanların WhatsApp kullanıcılarını gözüne kestirmiş olmasının da daha olası olduğunu ifade edebiliriz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler