"Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili detayları salı günü açıklayacağım"

"Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili detayları salı günü açıklayacağım"

"5 kişi buraya niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı? Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalıdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili açıklamalarını salı günü grup toplantısında yapacağını açıkladı.

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde katılımcılara hitap eden Erdoğan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan,""Konuyla ilgili açıklamalarımı inşallah salı günü grup toplantısında yapacağım. 15 kişi buraya niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı? Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalıdır. Bunları salı günü çok daha farklı bir şekilde grup konuşmamda anlatacağım. Orada bunların detayına gireceğim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak daha önceden Suudi başkonsolosluğu binasında boyama yapılmış olabileceğini ve delillerin de bu şekilde yok edilmiş olabileceğini söylemişti. Erdoğan konuyla ilgili Suudi Arabistan Kralı Salman ile da bir telefon görüşmesi gerçekleştimişti.

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde nişanlısı Hatice Cengiz ile İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna gitmiş, binaya 13:14 sularında tek başına giriş yapan muhalif gazeteciden bir daha haber alınamamıştı.

3 Ekim tarihinde Suudi yetkililer, Kaşıkçı'nın konsolosluk binasından çıktığını belirtmiş ancak kamera kayıtlarının kaybolduğu açıklamıştı. Aradan 18 gün geçtikten sonra Suudi hükümeti Kaşıkçı'nın konsoloslukta çıkan bir tartışma sonucu aldığı yumruk darbeleri sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Kaşıkçı'nın cesediyse henüz ortaya çıkmadı.

Kaşıkçı'nın nasıl öldüğüne dair bugüne kadar birçok köşe yazarı, siyasi ve Orta Doğu uzmanı farklı görüşler bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler