Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kar yağışı etkili olmaya başladı

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kar yağışı etkili olmaya başladı

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kar yağışı etkili oluyor. Kartalkaya Kayak Merkezi’ne, saat 16.30 sıralarında hafif şekilde kar yağdı. Kar yağışı bir süre sonra etkisini artırdı.

Bolu’da kayak merkezi Kartalkaya’ya mevsimin ilk karı yağdı. Kartalkaya’da yeşil alanlar ve çatılar karla kaplandı.

Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan yaklaşık 2 bin 200 metre rakımdaki kayak merkezinde gün boyunca etkili olan sağanak, öğleden sonra yerini kara bıraktı.

Bolu kent merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Köroğlu Dağı’nın 1850-2200 metre rakımındaki Kartalkaya Kayak Merkezi’ne, saat 16.30 sıralarında hafif şekilde kar yağdı.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 1, en yüksek 5 derece ölçüldüğü Kartalkaya’da, kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteriyor.

Kar yağışı bir süre sonra etkisini artırdı. Kar yağışı nedeniyle kayak merkezindeki yeşil alanlarla, araçların üzerinde ve çatılarda ince kar örtüsü oluştu. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Erciyes’e de kar yağdı

Kayseri’de, havaların soğumasıyla birlikte Türkiye´nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes’e kar yağdı.

Kayseri’de hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte 3 bin 917 rakımlı Erciyes Dağı´nın 2 bin 650 rakımına kadar kar yağdı.

Saat 16.00 sıralarında başlayan kar, bir süre sonra şiddetli rüzgarla birlikte etkisini artırdı. Türkiye´nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Erciyes beyaza bürünürken, bölgede ayrıca, sis de etkili oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler