Karayalçın'a büyük tepki

Karayalçın'a büyük tepki

Murat Karayalçın'ın CHP sosyal demokrat bir partidir çıkışına Tahir Çalgüner'den anlamĺı bir çıkış geldi.

"Kurun o zaman sosyal demokrat partinizi CHP'nin yakasından düşün diyen Çalgüner; "Kemalizm ne sağdır ne soldur.
 "Sosyal demokrasi" ise ithal bir  siyasi mandacılık doktrinidir."  diyerek zehir zemberek açıklamalarda bulundu: 

CHP'nin Kemalist "altı okunu " yemişler ve “sosyal demokrasi” adı altında İttihatçı masonik bir elle anlamlarını dönüştürerek şarta bağlamışlar diyen Kemalist yazar Tahir Çalgüner; Kılıçdaroğlu'nun gizli ajan-dası hakkında açıklama yaptı.

İşte Çalgüner'in bahse konu o açıklaması:

"1. Milliyetçilik; “eşit yurttaşlık” olmuş, Beynelmillicilik. Vatandaşın, adı YURTDAŞ olmuş. Ulus devlet, "Fedaratif yurttaşlık" olarak tanımlanır hale gelmiş. 
2. Devletçilik; “insani kalkınma” olmuş, Sos-lu liberalizm ! 
3. Laiklik; “özgürlükçülük” olmuş, Sekülerizme evrilecek gibi!
4. Halkçılık ise “Hümanizm” olmuş, "Halklar"-cılık. 
Yetmedi…!
5. Devrimcilik ise “demokratlık”
6. 6 ok ise; "Sosyal demokrasi" ilkelerine dönüşüyor. 
CHP, "SHP' leşemez yada "Kemalist Sosyal demokrasi" mümkün değildir "
 Y-CHP'nin muhalefet olmasından daha kötüsü başımıza ileri de bu haliyle iktidar olmasıdır. Tek çare yeni ve gerçek bir muhalefetin oluşumudur. 
Bir demokrasi projesi ve ideolojisi olan "Bütüncü 6 ok ideolojisi" ; Alman tipi bir sosyal demokrasi ithal düşüncesi ile eşlenemez.
Eklektik düşünce tabanlı pragmatist ve reformist bir "Sosyal demokrasi" anlayışı; Dünya'da geçerliliğini ve siyaseten kalıcılığının yitirmiştir.3.Dünya ülkelerindeki muhalefet partilerine ithal edilen bu gayri milli 2. el ideolojinin SOL ve 6 OK ideolojisi ile eşitlenmesi onların yerine ikame edilmesi ve bir algı operasyonu ile topluma ezberletilmesi istenmektedir.
2018 CHP seçim bildirgesi Kitapçığındaki bu ifadelerden sonra bu ılımlı ve Sos-lu liberal projeyi kimin hazırladığı da ortada...
Şimdi de diyorlar ki; Y-CHP'ye oy vermezseniz, AKP'nin işine yararmış diye bir söylem peşindeler...Yerseniz.
CHP üst yönetimini, aklını başına getirecek tek güç; taban ve CHP seçmenidir. Alevi partili kesim de kendilerini kullandırmasın.
Kılıçdaroğlu’nun ve sonrasında gelecek müstakbel yedek genel başkanları hegemonyasındaki bu işgalci zihniyetin; partiyi omurgasızlaştırarak, pusulasından çıkarıp, hızla “ 6 ok-suzlaştırmaya” götürme tehlikesinin de altını, bu vesile ile tarih ve sizlerin huzurunda çiziyorum.
CHP, 6 OKÇU bir parti iken, üst yönetimi sosyal demokrat bir parti haline dönüştürüldü. Parti Başkanlık TEK ADAM sistemine göre dizayn edilme çalışmaları hızlandı. Muhalefet gücü sünnet edilmiş bir CHP bu haliyle Türkiye'de Güçlü Muhalefet hareketinin de önünde bir engel ve tıkaç olarak işlev gördürülüyor.
Demokrat Atatürkçü gövdeye sözde ithal bir "sosyal demokrasi" aşısı yaparak taçlandırmak istediler. Başarılı olmadılar. Kemalist çınar ağacına elma aşısı yapmak gibi bir uğraştı bu...Taban red etti.
Sosyal demokrasi kulağa ve göze hoş geliyordu ancak Kemalizm’in kurdu ve kökü dışarıda zehirli bir sarmaşık gibi gövdeye dolandı. Kuzu postunda kurt gibi, asırlık çınar ağacının gövdesini ve koskoca 6 dalını kemirmeye başladı.
CHP'yi SHP 'leştirme Operasyonu tabanda tutmaz.
Ancak CHP' den ayrı yeni bir "sosyal demokrat partinin" kurulmasının önünde bir engel de yoktur. Bunun tam tersi de doğrudur. Yeni bir Kemalist parti kurulur, Kemalist CHP'de yerini orada alır.
Yani diğer bir deyişle; hem basarlar hem yakarlar "O Sögütözü ve Beykoz konaklarını"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler