"Kaptan Kirk" William Shatner bu kez gerçekten uzaya gidiyor

"Kaptan Kirk" William Shatner bu kez gerçekten uzaya gidiyor

Kült film Star Trek'te Kaptan Kirk'ü canlandıran aktör William Shatner, ünlü iş insanı Jeff Bezos'un sahibi olduğu uzay şirketi Blue Origin ile uzaya gidecek.

Amazon'un kurucusu milyarder Jeff Bezos, temmuz ayında düzenlenen uçuşta kardeşi, 82 yaşındaki Wally Funk ve 18 yaşındaki bir öğrenci ile beraber uzaya çıkmıştı.

"KAPTAN KİRK" UZAYA ÇIKIYOR

Bu kez, uzaya çıkan en yaşlı insan ünvanını Kaptan Kirk’e hayat veren 90 yaşındaki William Shatner alacak.

UZAY YOLCULUĞU 12 EKİM'DE BAŞLIYOR

Shatner'in 12 Ekim'de Teksas'tan havalanacağını bildirdi. Ekim ayındaki uçuşun da önceki gibi yaklaşık 10 dakika sürmesi bekleniyor.

Uçuşta mürettebat, dünyanın 100 kilometre üzerinde bulunan ve en yaygınca bilinen uzay sınırı olan Karman Hattı'nın hemen ötesine çıkacak.

Blue Origin'in New Shepard roketiyle düzenleyeceği 2'nci insanlı uçuşa katılacak olan Shatner'e 3 kişi daha eşlik edecek.

"ŞİMDİ KENDİ GÖZLERİMLE ŞAHİT OLACAĞIM"

Film stüdyolarında uzaydaki düşmanları alt eden Shatner heyecanını "Uzun zamandır uzay hakkında bir şeylerden haberdarım. Şimdi kendi gözlerimle şahit olma fırsatı buluyorum. Ne harika bir şey" sözleriyle dile getirdi.

Blue Origin, misyon ve uçuş operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Audrey Powers ve eski bir NASA mühendisi ve bir yazılım şirketinin kurucu ortağının da uçuşta yer alacağını duyurdu.

BRANSON'I PARA İSTEDİĞİ İÇİN REDDETTİ

Shatner, 2013'te Richard Branson'ın Virgin Galactic şirketiyle uzaya çıkma teklifini kendisinden para istemesi nedeniyle geri çevirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler