Kalbe İyi Gelecek Besinler

Kalbe İyi Gelecek Besinler

Sağlıklı bir yaşam tarzı izlemek, tüm sağlık trendleri ve neyin sağlıklı olduğu ve neyin sağlıklı olmadığı hakkında farklı görüşler ile biraz korkutucu olabilir.

Sizin için gerçekten neyin iyi olduğunu söylemek zor. Yolculuğunuza doğru yürüyerek başlamanıza yardımcı olmak için sağlığınızı, özellikle de kalbinizi iyileştirmenize yardımcı olacak yiyeceklerin bir listesini derledik.

Ejder meyvesi
Aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey olması için çok çeşitli yiyeceklerin bulunduğundan emin olduk ve böylece yoksun hissetmeyeceksiniz. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürmenin anahtarı dengedir. Kendinizi tamamen mahrum bırakırsanız, çok dar hissedebilir ve sonra aşırı yemek yiyebilirsiniz. Bundan kaçınmak için 80/20 kuralını takip edebilirsiniz: Diyetinizin% 80’i sağlıklı gıdalardan oluşmalı ve diğer% 20’si tedavi edilebilir. Bu şekilde sağlık vagonunda sadece kısa bir süre için değil, uzun vadede kalabilirsiniz. Tabii ki, size özel olarak neyin yardımcı olacağını en iyi bildikleri için sağlığı her zaman doktorunuzla tartışmalısınız.

Bu ateşli meyve, bitkisel besinler, besinler, kalsiyum, demir, antioksidanlar, karoten, protein, C vitamini, çoklu doymamış (iyi) yağ asitleri ve B vitamini bakımından zengindir. Bu tropikal meyve sadece lezzetli değil, bağışıklık sisteminizi de artırabilir, aynı zamanda captin adı verilen bir fitokimyasal içerir. Bu genellikle kalp problemlerini hafifletmeye yardımcı olabilecek ilaçlara eklenir.


Ejder meyvesi

Fıstık
Bu dünyevi fındıklar, kayanızı en iyi durumda tutmanıza yardımcı olabilecek antioksidanlar, iyi yağlar ve bitki sterolleri ile doludur. İlginç bir şekilde, antep fıstığı da protein, potasyum ile doludur ve kolesterol içermez.


Fıstık

Bal Kabağı
Latteinizi baharatlamanın yanı sıra, balkabaklarına vitaminler ve antioksidanlar da yüklenir. Turuncu süper yiyecek kahramanı aynı zamanda vitamin beta-karoten, fitoöstrojenler, lif, potasyum ve C vitamini içerir. Bu, kabakların bağışıklığınızı, göz sağlığınızı, kilo kaybınızı, kolesterolünüzü, kan basıncınızı ve genel kalp sağlığınızı iyileştirin.


Bal Kabağı

Domates sosu
Herhangi bir yemeğe, lezzetli bir pizza kaidesine veya harika bir daldırma sosuna keskin bir eşlik olarak, ortalama bir domates sosunu yenen hiçbir şey yoktur. Aslında domates suyunun düşük yoğunluklu lipoproteinin (kötü kolesterol) kan seviyelerini düşürdüğü ve cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olan, kalp hastalığı veya kalp krizi geçirme riskini azaltmaya yardımcı olabilecek çok sayıda likopen içerdiği bulunmuştur.

Domates sosu

Brüksel lahanası
Çocukluk korkularınızın sizi tutmasına izin vermeyin, Brüksel lahanası aslında lezzetli ve beslenme ile doludur. Turpgiller ailesinin bir üyesi olarak, bu sağlıklı süper filizler glukozinolatlar, protein, demir ve potasyum içerir. Bu, vücudunuzun detoksuna yardımcı olabilir, kansere karşı savaşabilir ve genel kalp sağlığınızı artırabilir.

Brüksel lahanası

Zeytin
Bu keskin, kalp-sağlıklı atıştırmalıklar, herhangi bir pizza, makarna veya salata için lezzetli bir topper yapar. Aslında zeytin, kilo kaybına yardımcı olan, iyi kolesterolü artıran ve kalp hastalığını önleyen özel bir tekli doymamış yağ, antioksidanlar ve besinler ile doludur.

Zeytin

Tarçın
Bu egzotik baharat, nesiller boyunca geleneksel tıpta kullanılmıştır. Aslında, son çalışmalar tarçının en lezzetli ve en sağlıklı baharatlardan biri olduğunu göstermiştir. Harika baharat, glikoz seviyelerini düzenleyen, kolesterolü düşüren, bilişimi artıran ve kalp hastalığı riskini azaltan lif, kalsiyum ve manganez ile doludur.

Tarçın

Olgunlaşmamış soya fasülyesi
Etrafındaki en sağlıklı ve bağımlılık yapan atıştırmalıklardan biri olarak, edamame beslenme ile doludur. Düşük doymuş yağ ve düşük kolesterol diyetinin bir parçası olarak, edamame bitki proteini ve tonlarca folat, lif ve kolesterol düşürücü fitosterol içerir. Bu, soya proteininin kolesterol seviyelerini ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.


Olgunlaşmamış soya fasülyesi

Kara lahana
Dünyevi collard yeşil ailesi aslında geniş ve bok choy, lahana, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, rutabaga ve hatta şalgam içerir. Bu yapraklı kahramanlar düşük kalorilidir ve A Vitamini, lutein ve zeaksantin ile patlar. Bu, obezite, diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltmak için harika oldukları anlamına gelir.


Kara lahana

Su
Şaşırtıcı bir şekilde, bu ferahlatıcı ve doğal süper içecek aslında genel sağlığınız ve kalbiniz için harika. Bu nedenle, her gün düzgün bir şekilde nemlendirmeyi hatırlamakta fayda var. Su metabolizmanızı, vücut ağırlığınızı, beyninizi, ruh halinizi artırmaya yardımcı olabilir ve kalbinizin pompalanmasını sağlar, bu nedenle kalp sağlığınız için gereklidir.


Su

Portakal
Portakal, yeni sağlık vuruşunuza başlamak için lezzetli ve ferahlatıcı bir yoldur. Susuzluk giderici meyve C vitamini, lif ve besinler ile patlar ve pektin adı verilen ve gıdalardaki kolesterolü emmeye yardımcı olan yüksek düzeyde çözünebilir bir lif içerir. Süper meyve ayrıca, kan basıncını ve sodyum alımını azaltmaya ve kalp yara dokusuna veya kalp yetmezliğine yol açan proteinleri nötralize etmeye yardımcı olabilecek potasyum ile doludur.


Portakal

Süs lahanası
Lahana ailesinin en içten üyelerinden biri olan bu yapraklı yeşil, kardiyovasküler sisteminizin korunmasına ve hatta kalp hastalığının önlenmesine yardımcı olabilecek besinlerle patlıyor. Her ne kadar lahana kaynak yapmak biraz daha zor olsa da, sağlık yararları buna değer. Kale aslında antioksidanlar, lif ve omega-3 yağ asitleri yüklü en kalbi artıran sebzelerden biridir. Ayrıca, yağ ve kalorisi düşük olduğunu söylemeliyiz, bu yüzden her öğüne eklemeye zaten takıntılıyız!

Süs lahanası

Sarımsak
Sarımsak, vampirler için doğal bir kovucu olarak bilinse de, aynı zamanda kalp güçlendirici bir süper yiyecek olarak da ikiye katlanabilir. Çoğu yemek tarifine temel bir katkı olarak, sarımsak arterlerinizdeki plak seviyesini düşürmeye ve kan basıncını azaltmaya yardımcı olabilir. Sarımsak ayrıca kan damarlarınızı daraltabilecek enzimleri azaltabilir. Hap şeklinde tüketilirse, çalışmalar sarımsağın arterlerdeki plak birikimini% 50’ye kadar azaltabileceğini göstermektedir.

Sarımsak
Sarımsak

Kırmızı şarap
Uzun bir günün ardından gevşemeye ve gevşemeye yardımcı olmanın mükemmel bir yolu veya favori yemeğinize mükemmel bir şekilde eşlik etmek için, ara sıra kırmızı kadehler doktoru kovalamaya yardımcı olabilir. Aslında, bazı uzmanlara göre, ılımlı bir şekilde kırmızı şarap içmek, HDL seviyenizi artırmanıza ve kolesterol birikmesini önlemenize yardımcı olabilir. Kırmızı şarap ayrıca koroner kalp hastalığını önleyebilen ve kan damarlarınızın esnek kalmasını sağlayarak kan pıhtılarını azaltmaya yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir.

Kırmızı şarap
Kırmızı şarap

Çikolata
Çikolatacılar için iyi haber! Tatlı tedavi size sadece anında mutlu bir düzeltme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya yardımcı olabilir! Harvard’dan yapılan bir araştırma, düzenli olarak çiğ kakao tüketen insanların daha düşük kan basıncına sahip olduğunu ve hiper gerginlik belirtisi olmadığını buldu. Bitter çikolata, flavnol olarak bilinen antioksidanlar açısından doğal olarak zengin olduğundan, ılımlı bir şekilde yemek, kan damarı esnekliğini artırmaya, kan basıncınızı düşürmeye ve nihayetinde kalp ile ilgili hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

Çikolata
Çikolata

Sardalye
Sardalinler bazıları için edinilmiş bir tat olsa da, çalışmalar soğuk balığın aslında sağlıklı kalp güçlendirici besinler ile yüklendiğini göstermiştir. Aslında, sardalya, zararlı trigliserit seviyelerini azaltabilen, koruyucu HDL veya iyi kolesterol seviyelerini artırabilen, iltihabı azaltan ve sonunda kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabilecek omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir.

Sardalye
Sardalye

Mercimek
Herhangi bir salata veya yemeği baharatlamak için lezzetli bir yol olarak, mercimek ayrıca bazı ek sağlık faydalarına sahiptir. Çalışmalar, mercimek veya fasulye gibi zengin bir baklagil diyetini tüketen insanların kalp hastalığı veya felç geliştirme riski daha az olduğunu ortaya koymuştur. Aslında, mercimek iyi bir protein, magnezyum ve potasyum kaynağıdır ve kan basıncını, kolesterol seviyelerini ve kan damarlarındaki plak riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Mercimek
Mercimek

Badem
Tartışmalı olarak fındık ailesinin en lezzetli üyelerinden biri olarak, çalışmalar bademlerin de hafızanızı, zekanızı ve diyabet ve kalp hastalığı riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek sağlıklı besinler ile yüklendiğini göstermektedir. Bu yüzden bir avuç badem yemek kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir ve yüksek düzeyde bitki sterolleri nedeniyle zararlı LDL emilimini önler ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

Badem
Badem

Nar
Narlar herhangi bir yüzlü, sallanan veya salataya canlandırıcı bir dokunuş katabilir. Bu süper yiyeceklerin ayrıca arter duvarlarındaki plak oksidasyonuna karşı korumaya ve kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabilecek eşsiz bir antioksidan karışımı ile patladığını bilmiyor olabilirsiniz. Çalışmalar ayrıca eşsiz meyvelerin felç, prostat kanseri, diyabet ve Alzheimer’ları önlemenin yanı sıra sağlıklı cilt, eklemler, diş ve karaciğer sağlığını geliştirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Nar
Nar

Yaban Mersini
Yaban mersini, süper yiyecek açısından zengin besinler ve antioksidanlar ile patlıyor. Çalışmalar, haftada üç porsiyon yaban mersini veya diğer meyveleri yemenin de kolesterol oluşumunu azaltmaya, kan basıncını azaltmaya, arteriyel duvarlarda plak birikmesine karşı korumaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Şahane süper meyve, kanser hastalığının bazı nedenlerini ortadan kaldırmanın yanı sıra kalp hastalığı riskini de azaltabilir.

Yaban Mersini
Yaban Mersini

Pancar
Bu mor süperstarlar, betain ve B vitamini folat adı verilen bitki alkaloidi de dahil olmak üzere mineraller, vitaminler ve antioksidanlarla doludur. Pancarlar herhangi bir salataya lezzetli, gevrek ve renkli bir katkı sağlarken, kalp hastalığı riskini azaltabilen homosistein kan seviyelerini de düşürebilirler. Çalışmalar ayrıca pancarların organları güçlendirmek ve kanser gibi hastalıklarla mücadele etmek gibi diğer gizli güçlere sahip olduğunu gösteriyor.

Pancar
Pancar

Somon
Bazen denizin üşüşmesi olarak da bilinen somon, harika bir suşi elyafı, salata yıldızı veya herhangi bir yaratıcı yemeğe eşlik eder. Lezzetli yağlı balıklar, trigliserit seviyelerini düşürmeye, kan pıhtılarını önlemeye, daralmış kan damarlarını genişletmeye ve nihayetinde kalp hastalıklarına karşı önlemeye yardımcı olabilecek omega-3 yağ asitleri ve besinler açısından zengindir.

Somon
Somon

Zencefil
Zerdeçal, zengin, altın lezzeti ile bilinir ve herhangi bir köriyi baharatlamak için mükemmel bir yol sağlar. Baharat, yüzyıllar boyunca uzak doğudaki tıbbi nedenlerden dolayı kullanılmıştır, ancak batıda veya anlatılmamış sağlık yararları ve besin değeri bakımından daha popüler hale gelmiştir. Araştırmalar, tumerik maddenin, kalp hipertrofisini veya kalbin genişlemesini engellemeye yardımcı olabilecek kurkumin olarak bilinen aktif bileşik içerdiğini göstermektedir. Ayrıca yüksek tansiyon, obezite, işlevsiz kan damarları ve kalp hastalığı risklerini önlemeye yardımcı olabilir.

Zencefil
Zencefil

Chia tohumları
Chia tohumları harika bir smoothie veya meyve topper yapabilir ve aynı zamanda gezegendeki en sağlıklı süper gıdalardan biri olarak kabul edilir. Tohumlar zengin bir lif, antioksidan, protein, besin ve omega 3 kaynağıdır. Chia ayrıca kalorisi düşüktür ve kolesterolü düşürmek, sağlıklı bir kalbi teşvik etmek ve hastalık riskini azaltmak için doğal bir yol sunar.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler