Kadın imam dönemi

Kadın imam dönemi

Irak Süleymaniye Fetva Kurulu, 7 yıldır Peşewa Gazali (İmam Gazali) Okulu'nda okuyan 11 kadına imam-hatip diploması verdi...

Irak Süleymaniye Fetva Kurulu, 7 yıldır Peşewa Gazali (İmam Gazali) Okulu'nda okuyan 11 kadına imam-hatip diploması verdi. İmam kadınlar, cemaate namaz kıldırabilecek, hutbe okuyabilecek ve nikah kıyabilecekler.

Rûdaw'a konuşan Peşewa Gazali (İmam Gazali) Okulu öğretim görevlisi Dr. Ahmet Şafii, "Bu kadın öğrencimiz daha önce İslami İlimler fakültelerinde okudular. Buna ek olarak 7 yıl medresede Fıkıh, Nahiv, Hadis, Sarf, Tefsir ve Belagat gibi ilimleri öğrendiler. Artık şeriat uzmanı olarak şeriatle ilgili tüm sorulara cevap verebilirler" dedi.

Peşewa Gazali Okulu 1992'de eğitime başladı.

Dr. Şafii, daha önce de bu okuldan birçok kadının mezun olduğunu ancak mezun olan bir grup için ilk kez diploma töreni yapıldığını söyledi. Törene Süleymaniye Valisinin yanı sıra çok sayıda yetkili de katıldı.

Halen Peşewa Gazali Okulu'nda 30 kadın dini eğitim görüyor. Kadın imam adayları, tefsir, hadis ve fıkıh derslerini Dr. Şafii'den alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler