JP: Erdoğan'ın, İsrail ile normalleşmesi, Biden’la da arasını düzeltir

JP: Erdoğan'ın, İsrail ile normalleşmesi, Biden’la da arasını düzeltir

Siyonist basın coştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam işgal devletinin Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'ye ziyarete gelebileceğini açıklaması işgalci İsrail'de gündem oldu.

Ak Parti iktidarını ile Siyonist İsrail arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamalarla yeni bir boyut kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işgalci İsrail hakkındaki açıklamaları ülkede gündem oldu. Birçok medya kuruluşu bu açıklamaları yorumlarken, üst düzey bir Siyonist kaynak İsrailli kaynak ise görüşmelerde işgal rejiminin tutumunu izlediği adımları duyurdu.

Dün gece Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ile bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siyonist Herzog’un Türkiye’ye resmi ziyaret düzenleyebileceğini, iki ülkenin İsrail doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya götürmeyi değerlendirebileceğini ifade etti.

Erdoğan’ın bu açıklamaları özellikle işgal devletinin kamuoyunda ve uluslararası haber ajanslarında büyük yankı uyandırdı…

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ülkenin çok okunan gazetelerinden Haaretz de Siyonist İsrailli yetkililerle görüştü.

Haaretz’e konuşan Siyonist yetkililer böyle bir ziyaret için görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

ABD İLE İLİŞKİLERİ DÜZELTMEYE YARAYABİLİR

Jerusalem Post gazetesi ise başka bir yetkilinin ifadelerine yer verdi.

Gazete, “Erdoğan, 2021 boyunca işgalci İsrail’e doğru hamleler yaptı, muhtemelen Türkiye’nin bölgedeki doğal gaz gelişmelerine dahil olmak ve ekonomisini geliştirmek için. Ayrıca, işgalci İsrail ile ilişkileri iyileştirmek, Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki kötü ilişkiyi de düzeltebilir” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler