Johnny Depp'ten 'iptal kültürüne' karşı isyan çağrısı

Johnny Depp'ten 'iptal kültürüne' karşı isyan çağrısı

Meslektaşı Amber Heard ile olaylı bir şekilde boşanan oyuncu Johnny Depp'in eski eşiyle hukuk mücadelesi devam ediyor. Heard'e şiddet uyguladığı iddiasıyla kariyerinde düşüş yaşayan ve Hollywood'dan dışlanan Depp, bağlamından koparılan tek bir cümle...

Dünyaca ünlü aktör Johnny Depp (58), Amber Heard (35) ile 2016 yılında olaylı bir şekilde boşanmış ve sonrasında eski eşiyle davalık olmuştu. Heard ile hukuki mücadelesi devam eden Depp, birinin diğerini itham etmek istemesi halinde zorbalık örgütlenmesi çalıştırmasına imkan vermesi bakımından 'iptal kültürü'nün çok ileri gittiğini' söyledi.

"KONTROLDEN ÇIKTI"

Sputnik'in haberine göre; İspanya'daki San Sebastian Film Festivali'nde ömür boyu başarı ödülü alan Johnny Depp, gazetecilerle sohbetinde, "Artık o kadar kontrolden çıktı ki, kimsenin güvende olmadığına yemin edebilirim, ne sizden ne de o kapının dışındakilerden herhangi biri." ifadelerini kullandı.

Amerikalı oyuncu, 'iptal kültürü' saldırısının devasa sonuçları olabildiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir cümle cımbızlayıp bağlamı ortadan kaldırarak altınızdan halıyı çekiyorlar. Bu sadece benim başıma gelmedi, pek çok insanın başına geldi. Ne yazık ki, belli bir noktada bunun normal olduğunu ya da olmadığı halde kendileri olduğunu düşünmeye başlıyorlar.

Nisan 2018'de İngiliz gazetesi The Sun'ın yayıncısına karşı hakkında "eş döven" diye yazıldığı için açtığı iftira davasını kaybettikten sonra 2020'de Warner Bros. tarafından 'Fantastik Canavarlar' film serisinden kovulan Johnny Depp, eski eşi Amber Heard'e, şiddete uğradığını söyleyerek "kurgu iddialarla itibarını zedelediği" gerekçesiyle 50 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

The Sun'a karşı kaybettiği iftira davasına atıfla bulunarak, "Gerçekle silahlanmışsanız, ihtiyacınız olan tek şeyin bu olduğuna inanıyorum. Verilen hükmün sanat için kural dışına çıkması önemli değil." dedi.

Ünlü aktör, insanların 'iptal kültürü'nü geri püskürtmesi gerektiğini söyleyerek şu çağrıyı yaptı:

Bir haksızlık olduğunda ister sana ister sevdiğin birine ya da inandığın birine karşı ayağa kalk! Oturma çünkü sana ihtiyaçları var.

HOLLYWOOD'U ELEŞTİRDİ

"Ne kadar uzun sürerse sürsün bu 'iptal kültürü', esasen kirli hava anlamına gelen şeylere dayanan bu anlık yargılama acelesi, tarihte bir olay olarak görülebilir." diyen Johnny Depp, kendisini silmiş gibi davranan Hollywood'u şu anki durumunun kesinlikle eskisi gibi olmadığını ifade etti. Depp, daha sonra sözlerine şöyle devam etti:

Daha ne kadar stüdyo gibilerinin formülüne ihtiyacımız var? Seyirci olarak daha ne kadar küçümsemeye ihtiyacımız var? Hollywood'un seyirciyi gülünç bir şekilde hafife aldığını düşünüyorum.

Ünlü aktör, San Sebastian Film Festivali'ni kendisi hakkında gerçekte var olmadığı halde çok uzun zamandır öne sürülen fikirlere itibar etmeyerek kendisine destek verdiği' için övmeyi de ihmal etmedi.

FİLMİ VİZYONA GİRMEDİ

Öte yandan Johnny Depp, geçtiğimiz haftalarda kamuoyundaki imajının 'Minamata' filminin izleyiciyle buluşmasının önüne geçtiğini ileri sürmüştü. Depp, 'W. Eugene Smith' karakterine hayat verdiği filmin, şubat ayından beri vizyona girmemesine isyan etmişti.

"BU YAŞANANLARA SAYGILI OLACAKTI!"

Yapımcılara işaret eden ünlü aktör, "O kişilerin gözlerinin içine baktık ve trajedileri istismar etmeyeceğimize söz verdik. Bu film yaşananlara saygılı olacaktı! Pazarlıktaki payımıza düşeni yerine getirdiğimize inanıyorum ancak sonradan gelenler de kendilerininkini yerine getirmeli." şeklinde konuşmuştu.

HOLLYWOOD BENİ BOYKOT EDİYOR!"

"Bazı filmler izleyicilere dokunur... ve bu 'Minamata'dakileri ve benzer şeyler yaşayan diğerlerini etkiler." ifadelerini kullanan Johnny Depp, sırf Hollywood kendisini boykot edecek diye bu hikayenin izleyiciye ulaşamadığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler