Joe Biden'ın Yemin Töreni Öncesi Beyaz Saray'da Halı Temizliğine 44 Bin Dolar Harcandı

Joe Biden'ın Yemin Töreni Öncesi Beyaz Saray'da Halı Temizliğine 44 Bin Dolar Harcandı

Joe Biden'ın başkanlık yemin töreni için hazırlıklar sürerken hiçbir masraftan kaçınılmıyor. Beyaz Saray'daki halı temizliğine 44 bin dolar harcandığı öğrenildi.

ABD’nin seçilmiş ama henüz görevi devralmamış başkanı Joe Biden, salgın nedeniyle göreve başlarken yemin töreninde kalabalık bir halk toplantısını kaçırıyor olsa da temizlenmiş Beyaz Saray’a taşınacağı için şanslı sayılıyor.

Güvenliği güçlendirmek ve Biden'ın yemin törenine katılacak herkesin sağlığını ve güvenliğini sağlamak için çalışmak en önemli öncelikler olsa da, federal mali belgelere göre Beyaz Saray’ın temizlenip toparlanması için de harcama yapılıyor.

TMZ’nin haberine göre, Beyaz Saray'ın açılış hazırlıkları listesinde halı yıkama kalemine 44 bin dolar harcandı. Ancak kaç odada temiz halı olacağı belli değil, çünkü Beyaz Saray'da 132 oda bulunuyor.

Joe Biden’ın yemin töreni 20 Ocak’ta yapılacak. Ancak tören, Covid-19 endişesi nedeniyle geçmiş yıllara kıyasla daha küçük ölçekli, sınırlı sayıda kişiyle ve "yeniden tasarlanmış" bir resmi geçitle yapılacak.

Kasım ayının başından beri tören için hazırlık yapılırken, Biden ve yardımcısı olarak seçilen Kamala Harris'e güvenli ve temiz bir ortam sağlamak için masraftan kaçınılmıyor.

Görünüşe göre, Beyaz Saray’ın yeni sahipleri, görevi devraldıklarında güzel ve temiz halılar üzerinde yürüyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler