Jeff Bezos yine 150 milyar dolarlık adam oldu

Jeff Bezos yine 150 milyar dolarlık adam oldu

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un serveti iki yıl aradan sonra tekrar 150 milyar dolar barajını aştı.

Yıl başından bu yana 35 milyar dolar kazanan Bezos'un şirketi Amazon'da ise sular durulmuyor. Türkiye'de 2019 yılında toplanan vergi miktarı 875 milyar TL. Bugünkü kurla bu para 128 milyar dolar yapıyor. Yani Bezos'un Türkiye'deki 82 milyon vatandaşın benzinden cep telefonuna kadar 1 yılda ödediği toplam vergiden 22 milyar dolar daha fazla parası bulunuyor.

Corona virüsü sürecinde dünyanın en fazla para kazanan insanı olan Amazon'un patronu Jeff Bezos'un serveti tekrar 150 milyar dolar barajını aştı. 

İlk kez Haziran 2018'de 150 milyar dolar barajını aşan Bezos'un serveti daha sonra Amazon'un hisse fiyatlarındaki dalgalanmalar ve boşandığı eşine ödediği inanılmaz nafaka (35 milyar dolar) sebebiyle azalmıştı.

Business Insider'da yer alan habere göre 2020'yılının başından bu yana kişisel servetine 35 milyar dolar katan Bezos yıl başından bu yana 175 bin kişiyi işe aldı.

Tükiye'de 175 bin kişinin çalıştığı herhangi bir şirket bulunmazken yıl başında 2,000 dolar civarında olan Amazon hisseleri yıl sonuna doğru 2,483 dolara çıktı, Jeff Bezos'un elinde 55 milyon Amazon hissesi bulunuyor.

BEZOS KAZANDI, AMAZON KARIŞTI

2020, Bezos'a inanılmaz bir servet kazandırsa da şirketi Amazon için oldukça dalgalı bir yıl oldu. Pandemi sebebiyle işçilerinde corona virüsü tespit edilen Bezos ve şirketinin yönetimi işçiler için gerekli önlemleri almamakla suçlandı. Hatta Fransız yargısı çalışanların koşullarını iyileştirene kadar Amazon'un sadece gıda ve ilaç dağıtımı yapabilmesi kararını almıştı. Bunun üzerine firma ülkedeki 6 deposunu kapatmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler