Japonya'dan ŞİÖ'ye Rakip Yeni Proje: 'Özgür ve Serbest Hint-Pasifik Stratejisi'

Japonya'dan ŞİÖ'ye Rakip Yeni Proje: 'Özgür ve Serbest Hint-Pasifik Stratejisi'

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, BMGK oturumunda; Hint-Pasifik bölgesi için Şanghay İşbirliği Örgütü'ne rakip olacak; ABD,Avusturalya,Japonya ve Hindistan'ın öncülük edeceği yeni bir ekonomik proje açıkladı.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, BMGK 73.Genel Kurul oturumunda kritik noktalara değindi. Şanghay İşbirliği Örgütü'ne rakip olacak Hint-Pasifik bölgesi için ABD,Avusturalya,Japonya ve Hindistan'ın öncülük edeceği yeni bir ekonomik proje açıkladı. Gazze okullarından öğretmen değişimi ile Filistin-Japon kültür aktarımının sağlanacağını belirtti.
 

Konuşmada, ABD'nin yaptırımlar sonrası eleştiri alan tek taraflı ticaret anlayışına açıklık getirdi. ABD, serbest ticaret ilkesinin mucididir,dedi.

Konuşmasından bir kesit şu şekilde:

'ABD ile yeni ticari anlaşmalar konusunda görüşmeler yapmayı ayrıca önemsiyorum. Japonya ve ABD, uzun yıllar boyunca serbest ticaret sistemine uluslararası çapta önderlik etmiş ülkelerdir. Japonya'nın ABD'ye doğrudan bir yatırımı, 856,000 Amerikan'ı iş sahibi yaptı.İngiltere,nitelik olarak ancak ikinci yatırıma ulaşabilmişti. 

Bunun yanında Japonya, ABD'ye yıllık 1.74 milyon araç ihracında bulunuyor. ABD'de üretilen Japon arabaları sayısı da 3.77 milyon.

Bu, ticarette kazan-kazan durumunun en güzel örneğidir.Ancak, Japonya'nın ABD ile olan güçlü ikili bağına benzer başka bir ikili bağı yok. Ne herhangi bir bölgede ne de herhangi bir ülkeyle karşılıklı bir bağımız bulunuyor. Bu konuda çalışmalar yürüteceğiz.

Asya'dan Pasifik ve Hint Okyanusu'na uzanan bu geniş bölgede 21. yüzyıl yakışır özgür ve adil ekonomik kuralların uygulanmasında, Japonya gibi bu kuralların mucidi bir ülke liderlik edecektir.

'Özgür ve Serbest Hint-Pasifik Stratejisi'

Bu konuda yeni bir projemiz var, 'Özgür ve Serbest Hint-Pasifik Stratejisi'; ABD, Avustralya, Hindistan ve diğer ülkelerin de içinde bulunduğu ticarette açık deniz ilkesine dayanan bir proje.

Denizlerimiz,hava sahalarımız, hukuk kuralları çerçevesinde koruma altında olmalıdır. Bu konu kırmızı çizgimizdir. Ancak barışçıl kurallar çerçevesinde ticarete açık denizlerden faydalanacağız.

Gazze Projesi ile Filistin-Japon Kültür Aktarımı

2019'da, Japonya, Gazze'den on ilkokul ve liseden öğretmenler davet edecek.  Bu programın amacı, Orta Doğu kültürünü tanımak ve Japonya ile kültür aktarımı sağlamak ve en önemlisi barış olacaktır.'

Filistin projesinin, İsrail ile yapılacak yeni ticari anlaşmaların anahtarı olacağı yorumlar arasında. Filistinlilerin, kapitalist ve liberal ekonomi modeline yabancılıklarının giderilmesi amacı güdüldüğü belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler