Japonya'da da İstikrar Kazandı

Japonya'da da İstikrar Kazandı

Japonya'da 20 Eylül 2018 günü, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin Genel Başkanı seçimleri yapıldı. 2006'da göreve gelen Shinzō Abe, LDP Genel Başkanı ve Başbakan oldu.

Japonya'da 20 Eylül 2018 günü, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin Genel Başkanı seçimleri yapıldı. Aynı zamanda Başbakanlık makamı anlamına gelen seçimlerde, önümüzdeki üç yıl için de görevin sahibi değişmedi. Shinzō Abe, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan oldu.

 2006'da ilk kez göreve gelen Shinzō Abe, ilk yılında 'İnovasyon 2025' Projesi ile Japonya'nın önüne yenilik hedefleri koymuştu. Ancak Japon basını, 'projenin hayata geçmediğini', 'son teknolojinin takip edilmediğini', 'akademisyenlerin ve teknoloji/yenilik alanındaki kişilerin liyakat sahibi olmayanlardan seçildiğini' belirtti.

'Halkımız, kafasındaki birçok soruya karşılık veremiyor ancak yine de seçimlerde Abe'ye oy veriyor.'

Daha planlı yenilik projelerimiz olmasına rağmen, gelişmiş ekonomi markamızı çoktan Çin, Rusya ve Güney Kore'ye kaptırdık. Meclis, yatırımcıların ve büyük fabrikaların isteklerine anında yanıt veriyor,gerekli kanunları çıkarıyor.Onlara yargı hayatında kolaylık sağlıyor. Buna rağmen, ülkenin geliştiğini söyleyemiyoruz. Yatırımcılar, Japonya'nın çıkarlarını düşünmüyor.'  şeklinde halkın nabzını tutan gazeteler, Japon hükümetinin halkın göçmenler,temel hak ve özgürlükler gibi konularda sorunlarını çözmediğinin altını çizdi.

'2025 Projesi'ne dair herhangi bir atılmadı.Ancak, halkta gelecekteki projelere karşı sebebi belli olmayan bir umut var.' cevabı verildi. Halkın umutlarının seçim vaadi yapıldığına vurgu yapıldı.

ABD'nin Çin'e Karşı Müttefiki Japonya

ABD basınından ise Abe'nin yeniden seçilmesine tebrikler gecikmedi. 'Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması için umudumuz Japonya'dır.ABD olarak Çin'in askeri ve ekonomik yatırımlarına birlikte karşı koyacağımız, müttefik bir ülkedir.' açıklamaları yapıldı.

Toyota firmasının, yaptırımlar döneminde yatırımı bulanık görüyoruz, açıklamasının ardından ABD ile ekonomik anlaşmayı erteleyen Japonya, genel seçim hamlesi olarak ABD ile masaya oturmuş, Japon ihracatını arttırıcı önlemler almıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya