Japonya'da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Şantiyelerde Mesai Saatleri Değişti
Uzak Doğu ülkeleri aşırı sıcak hava dalgasının etkisi altında.
Japonya’da inşaat devleri çalışanlarını korumak amacıyla mesai saatlerini düşürüp şantiyelere soğutmalı prefabrik tuvaletler kurarken, Güney Kore'nin Yangsan kentinde termometreler 42 dereceyi görerek 1904'ten bu yana en yüksek sıcaklık rekorunu kırdı.
Kyodo News'in aktardığı bilgilere göre, Japonya'nın önde gelen inşaat ve gayrimenkul şirketleri, etkisini artıran sıcak hava dalgası nedeniyle çalışma koşullarında radikal düzenlemelere gitti.

Sıcak çarpması riskini en aza indirmeyi hedefleyen bir inşaat firması, temmuz ve ağustos aylarındaki mesai saatlerini 08.00-17.00 yerine 07.00-13.00 olarak güncelledi.

Şirket yetkilileri, projelerde aksama yaşanması halinde daha serin saatlerde çalışma süresinin artırılabileceğini bildirdi.
Öte yandan bir diğer firma, açık alanda çalışan personelini korumak amacıyla şantiyelere havalandırma ve soğutma sistemleriyle donatılmış modüler tuvalet üniteleri yerleştirdi. Ülke genelinde birçok özel sektör kuruluşu benzer tedbirleri devreye sokuyor.
GÜNEY KORE'DE 1904'TEN BU YANA EN YÜKSEK SICAKLIK
Güney Kore Meteoroloji İdaresi (KMA) tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki Yangsan kentinde öğle saatlerinde 40,9 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının günün ilerleyen saatlerinde 42 dereceyi aştığı kaydedildi. Bu değer, Güney Kore'de resmi kayıtların tutulmaya başlandığı 1904 yılından bu yana ülke çapında ölçülen "en yüksek sıcaklık" olarak tarihe geçti.
Yangsan'da üst üste 5 gün boyunca 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıkların, ısı birikmesi nedeniyle her geçen gün daha erken saatlerde tepe noktasına ulaştığı vurgulandı. KMA, başkent Seul’ün doğu ve güneybatı bölgeleri için de yüksek sıcaklık uyarısını yeniledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.